Sexy toen en nu

Laatste reactie 21/04/2021 12:01 door Karin
· Markeren als ongelezen
Nanda Roep 1 jaar geleden geplaatst
Maar vandaag wil ik het graag hebben over het creëren van een fijne, vrouwelijke, spannende hoofdpersoon. Gewoon, voor mij als schrijfster zijnde. Voor mij, als ondernemende vrouw zijnde. De vraag is: moet deze vrouw verliefd worden en liefst ook door een fijne man worden veroverd? Of mag ze de liefde overslaan en haar eigen horizon planten?
Lees hier de hele blog: blog

Reageren kan hier, in onze feelgoodboeken-community. Ik ben benieuwd! x
Karin de Graaff 1 jaar geleden geplaatst
Wat een geweldige passage, Nanda! En ik kan me je worsteling of je dat verkorte fragment nou wel of niet moest voorlezen, als vrouw, als kinderboekenschrijfster, een stuk tekst zo totaal uit zijn verband gerukt, van destijds zo goed voorstellen...

En een gewoon gewoon leuke vrouw, ja graag, maar hoe dan?! Daar worstel ik dagelijks mee. (is ook de reden waarom ik een tijd onder water ben geweest)
reactie op @karindegraaff:
Nanda Roep O ja, Karin, waarom ben je onder water gegaan? Ik worstel er ook mee – eigenlijk vooral met de onzichtbare muren waar ik tegenaan loop als ik het leven anders aanvlieg.
Soms ontdek ik ook bij mezelf de systemen van onbewust seksisme. Het is elke keer een verrassing dat het zó sterk is.
Ik blijf gewoon trouw aan mijn gevoel van gelijkwaardigheid, dat is eigenlijk alles. Maar dat is al genoeg om soms opzij te worden geschoven, hè? Wat was jouw reden? x

1 jaar geleden

Beantwoorden

Karin de Graaff Het onder water gaan (even afwezig zijn in deze community) had vooral te maken met het schrijven aan mijn nieuwe roman. Dat bedoelde ik. (en ik heb ook nogal geworsteld met mijn hoofdpersoon....)

En ja, die systemen.... Zo herkenbaar!!!! Weet je dat ik laatst naar de James Bond-film For Your Eyes Only zat te kijken? Ben ik als tiener met mijn ouders heen geweest. Natuurlijk wist ik toen dat het allemaal fictie was enzo, het was een film en die James was natuurlijk ook tongue in cheeck-ondeugend, maar echt... ik keek er nu naar en ik dacht: wat erg hoe er daar tegen/met de meeste vrouwen wordt omgegaan. Zo vreselijk seksistisch en ik heb dat indertijd voor 'normaal' aangezien. Als je naar meer films uit die tijd kijkt, zie je het overal. Daar ben ik dus mee opgegroeid. En ja, ik wist dat het maar films waren, toen ook, maar toch... Shocking, hoor!
Terwijl ik voor mijzelf, als meisje al, altijd heel sterk het idee heb gehad dat ik 'later' een partner wilde waar gelijkwaardigheid het allerbelangrijkste was. (misschien kwam dat wel door die 007-films? ;-) ) Ik had echt een beeld van twee volwassen mensen die naast elkaar lopen. Dat is trouwens ook uitgekomen. 
Gelijkwaardigheid... ik heb me er ook op de middelbare school sterk voor gemaakt. Dan was je meteen een 'feminist'.
Ik blijf er ook trouw aan. Maar ik herken je worsteling absoluut.
?

1 jaar geleden

Beantwoorden

Nanda Roep Wij zijn er echt mee opgegroeid – stuitend eigenlijk, hè? Ik ben al een 'lastige vrouw' sinds ik überhaupt talent bleek te hebben. Je denkt dat je je eigen kracht kunt gebruiken, maar uiteindelijk ben je toch een kind van de tijd.
Nu wil ik actieve, sterkte vrouwen laten zien. Maar ja, de liefde is natuurlijk wél leuk om te gebruiken. Het is een interessante kwestie...

Enneh, wat de community betreft: je mag altijd even onder water blijven, maar we zijn altijd blij om je weer terug te zien!! ??

1 jaar geleden

Beantwoorden

Karin de Graaff Ja, het is echt bizar wat er 'normaal' was in mijn jeugd.... Ik werd op de middelbare school voor feminist uitgemaakt omdat ik een van de weinige was die discussies aanging (tijdens gs les). Ook zoiets mafs.

Zo af en toe even boven komen om adem te halen is wel zo fijn, hoor! :-)

1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 06 April 2021 om 15:55