Stelling: Ik lees meer in de zomer

Laatste reactie 17/07/2020 14:13 door Elise
· Markeren als ongelezen
Floor Flawless 1 jaar geleden geplaatst
Vaak hoor ik mensen zeggen dat zij in de zomer(vakantie) meer lezen dan in de rest van het jaar. 
De grap is dat het bij mij op de een of andere manier andersom is. Hoewel ik veel buiten zit met een boek, is het me de laatste jaren opgevallen dat ik qua aantal boeken in de zomermaanden minder lees dan in andere maanden. Waar het aan ligt? Ik heb werkelijk geen idee haha! 

Nu vraag ik me af: hoe zit dat bij jullie? Lees je meer in de zomer(vakantie) of net als ik op wonderbaarlijke wijze minder?
Bianca Brummelhuis 1 jaar geleden geplaatst
Ik lees zeker meer in de vakantie. Ik lees normaal elke dag wel even, maar in de vakantie lees ik langer achter elkaar. Normaal hou ik het na een uur of 1,5 uur wel voor gezien, maar in de vakantie lees ik zo 3 of 4 uur achter elkaar. Dan is mijn boek natuurlijk ook eerder uit. 
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 1 jaar geleden geplaatst
Ik geloof dat daar bij mij geen pijl op te trekken is. Er zijn weken dat ik veel lees en weken dat ik weinig lees. Hangt meestal niet samen met het seizoen, maar meer met andere bezigheden of drukte in mijn hoofd!
Nanda Roep 1 jaar geleden geplaatst
Ik weet eigenlijk niet of het bij mij samenhangt met een seizoen – duidelijk wel met drukte, en dan vooral of ik een eigen boek aan het afronden ben, want dan kan de schrijfstijl van een collega me soms juist in de weg zitten. Wel is het zo, dat ik voor vakanties speciaal boeken klaarleg als cadeautjes, terwijl ik normaalgesproken een boek 'gewoon' oppak.
Veronique Janssen 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben zo iemand: ik lees eigenlijk altijd. Of het nu regent, sneeuwt of de zon schijnt. En het aantal boeken maakt ook geen verschil. :) Er is geen pijl op te trekken... 

Ik lees wel stukken minder als ik het druk heb met bijvoorbeeld werk. Dan heb ik geen puf meer om meer te lezen. 
Marieke Scheers 1 jaar geleden geplaatst
Maakt mij echt niet uit, zomer of winter ik lees altijd maar door
Floor Flawless 1 jaar geleden geplaatst
Misschien dat het er bij mij aan ligt dat mijn vader 5 jaar geleden in juni is overleden, dat dat effect heeft op mijn lezen in de zomermaanden. Dat de maand juni daardoor lager is, is dan niet meer dan logisch, maar de maanden erna.. hmmm.. 
reactie op @floorflawless:
Elise Prins (Zoefff en Chaos) Dat kan heel goed met elkaar samenhangen ja! Ik heb dat in maart. Dan ben ik eigenlijk meer bezig met luisteren naar de muziek die hij leuk vond, mijn broers en moeder bezoeken en jankfilms kijken! Misschien gaat het met de jaren over? Wie weet. *Knuffel*
1 jaar geleden

Beantwoorden

Conny Schelvis 1 jaar geleden geplaatst
Ik lees in mijn vakanties meer dan anders dus niet echt seizoen gebonden maar net hoe of mijn vakantie valt.... 
Lezen in de tuin vind ik niet zo'n succes omdat ik niet zo'n zonaanbidder ben en het bij mij in de achtertuin in maart al niet uit te houden is als de zon er op staat.....  Gelukkig is lezen niet seizoensgebonden....  
reactie op @connyschelvis:
Elise Prins (Zoefff en Chaos) Ik ben op zich wel zonaanbidder, maar lezen in de zon wil bij mij meestal niet. Dat reflecterende ligt op die hagelwitte bladzijden... Hoofdpijn! En de ereader raakt oververhit in de zon... Toch maar binnen lezen ;)
1 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 14 July 2020 om 10:31
Aantal lezers 7
Aantal reacties 10