Thuis in het Duincafé - Debbie Johnson

Laatste reactie 04/07/2021 10:19 door Bianca
· Markeren als ongelezen
Bianca Brummelhuis 11 maanden geleden geplaatst
Titel: Thuis in het Duincafé
Auteur: Debbie Johnson
Uitgever: Boekerij
ISBN Paperback: 9789022590539
ISBN e-book: 9789402315172

Waar gaat het verhaal over?

Als Zoe’s beste vriendin Kate aan borstkanker overlijdt, staat Zoe’s leven plotseling volkomen op zijn kop. Ze ontdekt dat ze de voogdij over Kates zestienjarige dochter Martha heeft gekregen, en moet opeens veranderen van de maffe buurvrouw die nog geen plant in leven kan houden in een volwassen vrouw met verantwoordelijkheden. Zoe besluit samen met Martha naar een klein dorpje aan de westkust van Engeland te verhuizen, in de hoop dat de frisse zeelucht van Devon en het tragere tempo van het dorpsleven hen zal helpen Kates dood te verwerken.
Zonder het te weten is haar keuze voor het dorpje Budbury een van de beste ooit, want als ze op een dag het Duincafé binnenstapt, zal haar leven nogmaals ingrijpend veranderen, nu ten goede. De vriendelijke dorpelingen nemen de verloren en intens verdrietige Zoe en Martha direct onder hun hoede en geven steun waar nodig. En die steun kunnen ze hard gebruiken als Martha’s mysterieuze en al lang afwezige vader opeens op de stoep staat…

Wat ik ervan vond

Dit is het derde deel in de serie rond het Duincafé. Je zou het los kunnen lezen, alleen mis je dan wat achtergrond over bepaalde personages. Veel wordt echter nog weer heel kort uitgelegd, dus het is niet heel erg als je de eerste twee delen niet hebt gelezen. Je hebt dan wel twee geweldige verhalen gemist natuurlijk.

Het begin is weer behoorlijk heftig. Maar zoals altijd hebben het duincafé en zijn vaste bezoekers een heilzame werking. Wie het duincafé binnenloopt, lijkt automatisch op de goede weg terecht te komen en dat is ook nu weer heerlijk om te lezen.

Het duincafé is sowieso nooit saai. Er gebeuren in dit boek weer enkele spectaculaire en soms ook hilarische dingen in en rond het café.

De relatie tussen Zoe en Martha is heel treffend beschreven. Er is veel liefde tussen hen, maar die heeft moeite om tot uiting te komen tussen het verdriet en Martha’s puberteit perikelen door. De discussies die daardoor ontstaan en die soms vrij onverwacht eindigen, vond ik erg interessant.

De komst van Martha’s vader maakt alles nog veel ingewikkelder maar hij heeft zeker het nodige toe te voegen aan het verhaal. Hij is een heel bijzonder personage en hij zorgt voor verbinding.

Zoë heeft af te rekenen met een hoop verdriet en dingen uit het verleden. Gelukkig is ze duidelijk niet alleen. Ook dit is weer een mooie verhaallijn.

Er zijn dit keer wel veel verhaallijnen, maar ze werden voor mijn gevoel wel beter afgerond dan in de eerdere delen. Dit was de eerste keer dat ik het einde niet te gehaast vond.

Deze serie is echt om van te genieten. Er is vrij recent een nieuw deel uitgekomen. Ik kijk er erg naar uit om deze te lezen!Marieke Scheers 11 maanden geleden geplaatst
Het was weer echt thuiskomen in het Duincafe, heerlijk serie
Bianca Brummelhuis 11 maanden geleden geplaatst
inderdaad. Verhalen met zoveel warmte en liefde. Inderdaad als thuiskomen ?
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 01 July 2021 om 20:06