Twintig regels liefde

Laatste reactie 12/02/2020 18:32 door Bianca
· Markeren als ongelezen
Conny Schelvis 2 jaar geleden geplaatst
Twintig regels liefde
Rowan Coleman
Vertaling Mireille Vroege
Uitgeverij Boekerij
9789022575994/2016

*Dit boek kun je via een mailtje bestellen bij feelgoodboeken.nl

“Twintig regels liefde’ gaat over verpleegkundige Stella.
Tijdens haar nachtdiensten schrijft ze brieven voor patiënten. Daarin vertellen ze aan hun geliefden over hun gedachten, gevoelens en over hun laatste wens. Soms staan er praktische tips in, soms een ouderlijk advies of soms een laatste woord aan een geliefde. Stella belooft de brieven pas nu hun dood te versturen. Maar dan breekt ze die belofte want er is één brief die ze eerder wil posten . Daarmee hoopt ze iemand de laatste kans te geven op verzoening en een goede afloop.

Het boek beslaat zes nachtdiensten en zo leren we Hope kennen, een jongvolwassene, de veertienjarige Issy en Grace, een zorgzame oudere vrouw. Alle drie patiënten in het hospice waar Stella werkt. Los hiervan is er nog Hugh die verderop in de straat woont. Hij heeft een kat die in de nachten spoorloos is. De kat brengt die door in het hospice, die het beestje als afdelingskat is gaan zien.
De kat loopt als een rode draad door het verhaal. Leuk en origineel om zo alle eindjes in het boek aan elkaar te breien.  Ook origineel is dat elk hoofdstuk van start met een handgeschreven brief. Die zouden we weer meer moeten gaan schrijven.

Een boek wat ik met veel ontroering heb mogen lezen.
Floor Flawless 2 jaar geleden geplaatst
Dit boek heb ik wel eens in handen gehad, maar vervolgens niet gekocht. Wellicht kan ik hem een keer lenen bij de bibliotheek om te kijken of het wat voor me is. Mocht dat zo zijn kan ik hem altijd alsnog aanschaffen!
Bianca Brummelhuis 2 jaar geleden geplaatst
Ik heb dit boek gelezen toen het net uit kwam. Hoewel dat al enige tijd geleden is, weet ik nog wel dat het boek veel indruk maakte. Ik vond de brieven ook een fijne toevoeging. Ze bevatten allemaal een verrassende wending. Die zit soms zelfs pas in de ondertekening. Ik vond de kat inderdaad ook een mooi verbindend element. Het boek geeft als boodschap ook mee "durf te leven".
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 22 January 2020 om 17:17