Vallen - Jackie van Laren

Laatste reactie 22/03/2020 16:32 door Veronique
· Markeren als ongelezen
Bianca Brummelhuis 2 jaar geleden geplaatst
Boekinformatie Titel: Vallen
Auteur: Jackie van Laren
Uitgever: Boekerij
ISBN: 9789022581148

* Dit boek kun je via een mailtje bestellen bij Feelgoodboeken.nl.
Deze recensie verscheen eerder op Drukinkt

Het verhaal

Liefde, glamour en rock ’n roll

De jonge journaliste Anne Miller werkt voor een blad dat op de rand van de schandaaljournalistiek balanceert en is verloofd met de keurige Ian. Tijdens een interview met Rory Maquary, leadzanger van een wereldberoemde rockband, gelauwerd acteur en beruchte Hollywood Bad Boy, blijkt Anne een onverwachte klik te hebben met zijn driejarige zoontje.

Het jongetje heeft het moeilijk sinds zijn moeder met de noorderzon vertrok en kan wel wat extra aandacht gebruiken. In een opwelling doet Rory Anne een aanbod dat ze niet kan weigeren: als ze drie weken meegaat met de Amerikaanse tournee van zijn band en op zijn zoontje past, mag ze een exclusief diepteartikel over de band schrijven. Anne pakt zonder aarzelen haar tas en gaat. Ze houdt zichzelf voor dat ze het doet voor haar carrière en voor het kind. Maar bijna tegen wil en dank vallen Anne en Rory voor elkaar. De gevolgen zijn niet te overzien…

Conclusie

Ik werd al vanaf de eerste bladzijden gegrepen door het verhaal. Voor een chicklit is het verhaal vrij serieus. Er moeten aardig wat dingen overwonnen worden voor de romantiek een kans krijgt. Zowel de hoofdpersonen als de bijpersonages liggen aardig met zichzelf overhoop. Maar de weg naar de romantiek toe vond ik net zo interessant als de romantiek zelf. Ook blijft het niet bij één romance in dit boek.

Rowland, het vierjarige zoontje van Rory, blijkt een verrassend mooi personage. Ongemerkt helpt hij veel mensen met het leren toelaten van hun gevoelens. Ook is hij gewoon erg schattig en grappig en levert zo een mooie bijdrage aan het verhaal.

Erg leuk vond ik de stukken die Anne bij wijze van dagboek aan haar laptop schrijft. Het contrast tussen de Britse upper class wereld waarin ze is opgegroeid en het tourleven van een rockband kon niet groter zijn. De overpeinzingen van Anne komen daardoor soms wat bizar over, maar ik vond ze wel grappig en ze maakten Anne meteen sympathiek voor mij.

De beschrijvingen van het leven tijdens een rocktour vond ik ook erg leuk. Er komt meer bij zo’n tour kijken dan je zou denken. Ook blijkt het constant onderweg zijn nogal een tol te eisen van de deelnemers aan zo’n tour.

Ik vind dit een heerlijk boek. Juist doordat het lang duurt voor het zover is, wordt het einde nog mooier. Alles valt perfect op zijn plek en dat is natuurlijk altijd fijn.
Nanda Roep 2 jaar geleden geplaatst
Leuk, Bianca! Ik ken deze auteur zelf niet, maar ik hoor dat ze erg populair is en veel wordt gelezen! ?
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 2 jaar geleden geplaatst
Ik heb net Daisy Jones & The Six van Taylor Jenkins Reid uit. (Zie op mijn blog.) Gaat ook over rock n roll, veel beschrijvingen ook over het leven tijdens een tour. Leuk om over een zelfde onderwerp een boek met een andere invalshoek te zien!
Veronique Janssen 2 jaar geleden geplaatst
Oehhh! Leuk! Ik heb nog niks van Jacky gelezen, maar dat ga ik nu toch maar doen ;) 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 15 March 2020 om 16:25