Volwassen worden is optioneel - Marloes de Vries

Laatste reactie 23/09/2021 20:04 door Veronique
· Markeren als ongelezen
Floor Flawless 10 maanden geleden geplaatst
Titel: Volwassen worden is optioneel
Auteur: Marloes de Vries
Uitgever: Blossom Books
ISBN: 9789463491136  
Verschenen: 12-03-2018
Waar gaat het over?
Wat als je leeftijdstechnisch gezien wel volwassen bent, maar je totaal niet zo voelt? Wat als iedereen om je heen baby's krijgt, terwijl bij jou zelfs vetplanten doodgaan? En is het erg als jouw toekomstplannen zich beperken tot je plannen voor het avondeten, in plaats van je carrière? Marloes de Vries is een Nederlandse illustrator en kan als geen ander de #struggles van het leven in een stripje vatten. In Volwassen worden is optioneel tackelt ze allerlei vreselijk herkenbare situaties. Leuk voor iedereen die zelf volwassen dreigt te worden, of er met genoegen aan terugdenkt.
Mijn mening
Aangezien ik in een leesdip zat voor het grootste gedeelte van de maand augustus, was ik op zoek naar iets simpels, wat me uit die dip kon trekken. Uiteindelijk ben ik naar de bibliotheek gegaan om te neuzen bij de stripafdeling. Een van de titels die mijn aandacht trok was Volwassen worden is optioneel. Deze ging dan ook mee naar huis en ik besloot er vrijwel gelijk in te duiken. Mijn vriend besloot mee te kijken en wat volgde was een half uurtje (of misschien zelfs minder) aan herkenbaarheid, gelach en een goed gesprek.
Marloes weet op hilarische wijze herkenbare situaties neer te zetten die horen bij het volwassen worden. Dit doet ze in de vorm van kleine illustraties. Soms is het een plaatje, een andere keer hoort er nog een tweede bij. Welke het meest herkenbaar was; ‘’Ik ga eerst alle boeken lezen die ik al heb, voordat ik nieuwe ga kopen’’ gevolgd door een plaatje dat ze even later toch weer nieuwe boeken heeft gekocht haha!
Ik vond het een erg leuk boek voor tussendoor en werd er erg vrolijk van. Het is zeker een aanrader, vooral als je merkt dat je in een leesdip dreigt te komen, of er al in zit. ?
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 10 maanden geleden geplaatst
Wat heerlijk!!! 
Marieke Scheers 10 maanden geleden geplaatst
Ziet er leuk uit.
Vervelend die leesdip, misschien wat korte verhalen lezen?
reactie op @mariekescheers:
Floor Flawless Ik ben er langzaam uit aan het komen geloof ik :) Ik ben van plan om komende maand mee te doen aan Becca's Bookoplathon, wie weet pak ik aan de hand daarvan wel boeken op die ik vlot uit lees! Verandering van spijs doet eten, dus meedoen aan een readathon dat al een spel op zich is leek me wel een keer leuk :D 
10 maanden geleden

Beantwoorden

Marieke Scheers Succes ermee
10 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Bianca Brummelhuis 10 maanden geleden geplaatst
Ik ben haar strips wel eens tegen gekomen, in de Flair denk ik. Ik vond ze altijd heel leuk. Dus ik ben best benieuwd naar dit boekje ?
Nanda Roep 9 maanden geleden geplaatst
Jaa, ik ken haar ook uit de bladen! Wát een leuke keuze om dit er ook eens tussen te zetten!
Veronique Janssen 9 maanden geleden geplaatst
Die cover is al geweldig!!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 25 August 2021 om 16:12
Aantal lezers 6
Aantal reacties 6