Was lees jij in maart?

Laatste reactie 05/04/2022 14:34 door Nanda
· Markeren als ongelezen
Marieke Scheers 9 maanden geleden geplaatst
Goedemorgen allemaal en welkom in maart. Genieten jullie ook zo van het mooie weer van de afgelopen dagen? Ik zie overal krokusjes tussen het groen, zo kleurig. Het geeft me een heerlijk lente gevoel. De vogeltjes zijn druk aan het kwetteren en de bomen zitten in knop. De natuur gaat gewoon door en trekt zich niets aan van dreigingen uit het oosten. Ik hou mijn hart vast en hoop op een spoedig einde van het conflict. Ondertussen ga ik door met lezen. Waar ben ik in bezig? - Het koetshuis (luisterboek) - De weddingplanner (luisterboek in 9 delen, nog 1 te gaan) - Sneeuwvlokken in Teheran (vooruitlees exemplaar) - De dansende debutante (vooruitlees exemplaar) - De liefde volgens Sergio - De jachtpartij - A Botanist's guide to parties en poisons Het is weer een fijne lijst met van alles wat. Wat ben jij aan het lezen?
Karin de Graaff 9 maanden geleden geplaatst
Ja, wat een roerige tijden, he. Dan geeft de zon even flink wat positieve energie. Is wel nodig, want mijn gedachten zijn bij de Exchange Student uit Oekraïne die een paar jaar terug bij ons te gast was. (de afgelopen jaren hebben we studenten uit Belarus, Polen en Brazilië in ons gezin gehad) Deze jongen heeft ruim een week bij ons gewoond. Veel uitstapjes, samen koken, eten, lachen. We hadden echt een klik, hij voelde na die periode als familie. Mijn jongste zoon (die zelf exchanges naar USA en Slowakije heeft gedaan) heeft hem nog opgezocht toen hij in Krakau woonde vanwege zijn werk. Uit berichten van zijn moeder op facebook en reels van hemzelf op Instagram heb ik opgemaakt dat hij nu meevecht. Ik maak me erg zorgen om hem.  Ik heb bijna het laatste deel van de Cruel Prince/Wrede Prins-serie van Holly Black uit: de verbannen koningin. Even lekker in een andere wereld verkeren, heerlijk. Maar ja, zoals gezegd: bijna uit. Er ligt nog een stapeltje feelgood uit de bieb. En er liggen ook nog twee boeken van Sarah J Maas, de crescent city-serie. Deel 1 lag er al, maar nu heb ik deel 2 ook in huis. Het zijn dikke pillen. Eigenlijk vind ik het meer iets voor op vakantie. Dan kun je lekker doorlezen.
reactie op @karindegraaff:
Nanda Roep Jeetje, wat een zorgen, @karindegraaff​! Ik kan me voorstellen dat je er wakker van ligt! He bah, wat is het toch een afschuwelijke situatie! Kun je nog volgen hoe het hem vergaat, of is alle contact onmogelijk geraakt? #sterkte #voorjouenvoorhemenzijnfamilie
8 maanden geleden

Beantwoorden

Elise Prins (Zoefff en Chaos) Jeetje, Karin, wat komt het dan ineens dichtbij! Hoop dat hij min of meer veilig is!
8 maanden geleden

Beantwoorden

Karin de Graaff Toevallig had ik gisteren voor het eerst wat uitgebreider contact via Messenger met zijn moeder. Meteen werd me duidelijk waarom het nu kon: ze is uit Kyiv vertrokken en verblijft nu in een stadje rechtsonder Lviv. Wat meer richting de Europese grens en veiliger, haar woorden. Vova, de student die bij ons was, was voor een paar dagen bij haar maar vandaag zou hij weer naar Kyiv gaan. Voor wat ik de afgelopen dagen heb gezien in zijn posts op Instagram, zit hij in een 'team' dat zich met IT bezighoudt. Ergens een geruststelling dat hij niet aan een of ander front zit, maar alsnog een vreselijke gedachte dat hij diep in de oorlog zit.
8 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Veronique Janssen 9 maanden geleden geplaatst
Maart alweer?! Jeetje wat gaat de tijd snel! Volgens mij heb ik februari overgeslagen :p  Ik lees nu Het moezelmeisje van Marelle Boersma :) 
reactie op @veroniquejanssen:
Elise Prins (Zoefff en Chaos) Dat gevoel heb ik ook, Veronique! Ik ben volgens mij ook zo'n beetje een maand lang niet hier geweest! *schaam*
8 maanden geleden

Beantwoorden

Bianca Brummelhuis 9 maanden geleden geplaatst
Ik kan me al weken nergens op concentreren, dus ik ben begonnen aan de novelles van de Boekenvos. Ik heb Blaffende wolven bijten niet van Olivia Hill gelezen en ben nu bezig in De stad van de liefde van Tamara Postma. Van die laatste zal ik deze week nog een recensie schrijven. Ik heb perfecte prooi van Helen Fields van de bieb gehaald en ondanks dat ik dit boek veel beter vind dan het eerste deel, lukt het nog niet echt om verder te komen. Mijn hoofd staat er niet naar. Ik lees ook Duistere grens van Johnny Bollé. Dat is een thriller die tot nu toe enigszins lijkt vermengd met horror. Ik ben zeer benieuwd waar dit op uitdraait. Ik ben begonnen aan de goede grap van Norman Foreman van Julietta Henderson. Het is prachtig, maar ook hier staat mijn hoofd niet naar. Dit is niet zo'n goede leesperiode voor mij. Gelukkig zijn er ook nog andere leuke dingen die ik kan doen. :)
reactie op @biancabrummelhuis2:
Elise Prins (Zoefff en Chaos) Zo herkenbaar, Bianca. Ik ploeter gewoon voort. Ik lees samen met mijn moeder de biografie van Hella Haasse, in afgepaste porties per dag. En dat maakt het ook wel haalbaar, omdat je allebei eigenlijk met je kop ergens anders zit. Soort van gedeelde smart is halve smart, maar tegelijkertijd ook gedeelde afleiding is super afleiding! Je ziet ook hoe het staat met mijn creativiteit en inspiratie 😅
8 maanden geleden

Beantwoorden

Nanda Roep 8 maanden geleden geplaatst
De tijd vliegt echt, het is alweer halverwege maart!! Ik heb me vorige maand door 800 pagina's van klassieker 'The Fountainhead' geploegd. Bij tijd en wijle was het echt huiswerk, het boek komt uit 1943. Maar de 'rake' stukken waren dan ook ongekend weergaloos, dus ik ben blij! (Ook dat het nu eindelijk uit is. 😉) Nu lees ik 'Will', de biografie van Will Smith. Niet echt het genre feelgood allemaal, maar het lees zo fijn dat deze er eigenlijk prima tussen zou passen.
reactie op @nandaroep:
Elise Prins (Zoefff en Chaos) Oooh, hoe is die biografie van Will Smith?
8 maanden geleden

Beantwoorden

Nanda Roep Ha @eliseprins​. Het boek 'Will' was echt een genot om te lezen – eigenlijk best een soort feelgood. Het was bovendien erg grappig/tragisch dat hij vlak hierna een klap uitdeelde bij de Oscars. Omdat wij net zijn biografie hadden gelezen, konden we zowel invoelen waarom hij dit deed (gewelddadige achtergrond) als ook waarom hij er zo van schrok (de angst om net zoals zijn vader te eindigen). Als biografie is het ontzettend vlot en lekker verteld. Ik vind het een aanrader.
7 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 8 maanden geleden geplaatst
Dames, ik bied hierbij mijn nederige excuses aan. Ik hou heel veel balletjes hoog, maar deze dendert telkens weer kei hard op de grond. Geen onwil hoor! Gewoon druk met allerlei andere (leuke) dingen! (Zo ben ik de opstapcursus literair vertalen Engels-Nederlands begonnen en als ik daarvoor slaag in juni, mag ik de tweejarige opleiding gaan doen. Dus duimen!!) Lezen doe ik ook nog hoor. Veel te veel tegelijk eigenlijk wel, maar dat past ook wel een beetje bij het moment. Eerder deze maand las ik al: - The Lady of the Rivers van Philippa Gregory (deze begon ik al vorige maand geloof ik. Aardig dikke pil, maar echt een aanrader als je van historische romans houdt! In het Nederlands vertaald als De witte roos.) - Death by Darjeeling van Laura Childs (wat een FANTASTISCHE titel. De inhoud is niet zo heel fantastisch, maar het las wel lekker weg.) - A Ladder to the Sky van John Boyne (hier moest ik even inkomen, maar zeker een mooi boek. Zet je aan het denken over wanneer een verhaal of boek écht van de auteur is. Vertaald als Een ladder naar de hemel. Echt wel een aanrader!) En nu ben ik bezig in: - Leven in de verbeelding: Hella S. Haasse, 1918-2011 van Aleid Truijens (de veelbesproken biografie! Machtig interessant!) - Een verhaal van liefde en duisternis van Amos Oz (dit boek staat al sinds 2008 in mijn kast, maar kwam er nooit doorheen. Nu lees ik hem samen met een vriendin. Zware kost, maar wel interessant!) - Viktor van Judith Fanto En op de planning, de redelijk nabije planning, want die planning is ook niet meer betrouwbaar... - Verloren meisjes van Angela Marsons - Die Apothekerin van Ingrid Noll (in het Duits, want ik moet in mei een weekend lang Duits praten. Help...)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 01 March 2022 om 08:54
Aantal lezers 6
Aantal reacties 6