Wat lees jij in april?

Laatste reactie 29/04/2021 17:30 door Elise
· Markeren als ongelezen
Marieke Scheers 1 jaar geleden geplaatst
Nieuwe maand, nieuwe kansen.
Ik ben bijna op tijd met deze nieuwe blog (dank zij Elise die me liet weten dat het alweer 2 april was). Voor 1 mei staat op de kalender dat het nieuwe topic online moet.

Wat ben jij aan het lezen in april? Laat het weten in een reactie, zo inspireren we elkaar met mooie titels.
Marieke Scheers 1 jaar geleden geplaatst
Wat ben ik aan het lezen? Het zijn allemaal 'restjes' waar ik in maart al in ben begonnen.

Bijna uit is Ik hou je vast van Marina Folkers. Ik hou erg van haar boeken en kocht deze op het moment dat het uitkwam (okt 2020) en las een paar hoofdstukken. En vervolgens kwam het ene na het andere boek dat meer 'spoed' had en bleef het zielig liggen. Nu heb ik eindelijk alle spoedjes weggelezen en kan ik Ik hou je vast uit gaan lezen. Wel opnieuw begonnen. Mooi boek, heftig thema. Binnenkort zal ik hier op Nanda's blog mijn recensie delen.

Verder ben ik aan het lezen in:
Pak mijn hand- Courtney Walsh. een boek met een christelijk tintje, maar wel heel eigentijds. Het eerst deel las ik voor een recensie op Hebban, en nu het tweede deel lees ik voor mijn blog. De delen zijn trouwens heel goed los van elkaar te lezen.

Het geheim van Silvermoor - Tracy Walsh - Buzz leesclub
Deadly ever after - Eva Gates - Via Netgalley, hele leuke Engelse thrillerserie dat speelt rondom een vuurtoren dat een bibliotheek herbergt.
Zon - Lucinda Riley - Deel 7 komt in mei, de hoogste tijd dus op deel 6 te lezen.
Het meisje in de witte kimono - Ana Johns - Ook een slachtoffer van teveel andere boeken tegelijk, deze blijft steeds liggen en dat terwijl het een mooi verhaal is en makkelijk leest. Hopelijk gaat het met Pasen eindelijk uitgelezen worden.

En dit is nog niet eens alles, maar wel de boeken die nu de meeste aandacht krijgen. Er liggen ook nog een paar verhalenbundels, maar daar lees ik af en toe een verhaal uit.
reactie op @mariekescheers:
Elise Prins (Zoefff en Chaos) Ik ben zo blij dat je mij NetGalley getipt heb! Al heb ik nu nóg meer te lezen!!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Marieke Scheers Luxeprobleem ?
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 1 jaar geleden geplaatst
Ik heb een hele hoop van mijn geplande boeken voor maart niet gelezen, dus april is alweer volgeboekt. En ondertussen is Nanda ook nog bij me langs geweest met een pakketje boeken. Dus hup, lezen!

Ik ben momenteel bezig in The Cut Out Girl van Bart van Es. Dit is een Engelse professor aan de Universiteit van Oxford met Nederlandse roots. Hij is geboren in Ede, maar verliet Nederland met zijn gezin op driejarige leeftijd. In dit boek beschrijft hij de geschiedenis van Lien, het Joodse meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd opgenomen in het gezin van de grootouders van Bart van Es. Non-fictie dus. Het is ook vertaald naar het Nederlands als Ver-geet-mij-niet.

Ik ben ook nog bezig in De Saamhorigheidsgroep van Merijn de Boer. Dit boek staat op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs. Ik weet nog niet goed wat ik ervan moet vinden......

Daarnaast lees ik óók nog The City of Tears van Kate Mosse. DIt is vertaald verschenen als Stad van tranen. Ik hou van Kate Mosse. Ze schrijft historische fictie met vaak sterke vrouwen in de hoofdpersoon. Het zijn wel flinke boeken. Deze ook. En dus gaat het niet zo snel, al zou ik het liefste dag en nacht doorlezen! Volgende week heb ik een weekje vakantie, dus wie weet...

Op de planning staan nog:
De bibliotheek van Parijs van Janet Skeslien Charles
Ik ga leven van Lale Gül
The Moonlit Murders van Fliss Chester

Druk druk druk dus!
reactie op @eliseprins:
Elise Prins (Zoefff en Chaos) Ik lig op schema! Ik ben nu in Ik ga leven van Lale Gül bezig en heb de andere genoemde boeken uit!
Tijdens het forenzen (ach wel 20 minuten fietsen naar Maarssen of 20 minuten lopen binnen Breukelen ?) luister ik naar het audioboek van De Opgang van Stefan Hertmans.
Oh ja en op mijn nachtkastje ligt nu Anna Karenina van Leo Tolstoj! Een dikke 1000 pagina's, dus dat zal wel even duren... Maar dat lees ik dus voor het slapen gaan!

1 jaar geleden

Beantwoorden

Bianca Brummelhuis 1 jaar geleden geplaatst
Ik heb net Welkom bij hotel Flanagans van Asa Hellberg gelezen. Een recensie daarvan volgt dit weekend in de community.

Ik ben nog bezig in Tuva: De Jacht van Will Dean. Een interessante thriller, maar er komen inderdaad bij mij ook steeds boeken tussendoor.

Ik lees ook in Aan niemand vertellen, een wat oudere thriller van Simone van der Vlugt.  Ik word nog niet omvergeblazen, maar het leest zeker fijn.

Ik ben voor de verandering ook weer aan een fantasy boek begonnen. De laatste magiër van Lisa Maxvell. Daar komen de eerste hoofdstukken wel meteen hard van binnen. Ik heb het gevoel dat dat een heel goed boek gaat worden in de volgende hoofdstukken.
Nanda Roep 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben nog steeds bezig om Joël Dicker te bestuderen, dit keer ben ik bezig in zijn 3e boek: 'De verdwijning van Stephanie Mailer'. Wat mij betreft is dit zijn minste titel – zoals je vaker ziet bij startende schrijvers. Zijn debuut was meteen dé gouden klap, die staat dan ook in onze webshop. Nu, bij het 3e boek, heeft hij zich wat mij betreft vergaloppeerd.

Als Feelgoodboeken-communitylid zijnde, vind ik het daarnaast lastig dat zijn onbewuste seksisme door de regels heen gloort. De vrouwen hebben niet bepaald de meest interessante rollen – dat was nog erger in zijn tweede titel (die ook onze webshop niet heeft gehaald).
Al doet hij in dit 3e boek wel iets grappigs op dit vlak: hij laat een vrouwelijke agente zien die voor het 'vrouwenquotum' is aangenomen. Het begint allemaal goed, maar als snel blijkt dat er rekening moet worden gehouden met haar (bijv. vanwege toiletten, kleedkamer...), dan neemt het enthousiasme in haar aanwezigheid in rap tempo af. Voor mij is deze scène tot nu toe het hoogtepunt van dit boek. ;)

Zijn vierde titel is onlangs uitgekomen, daar ben ik nu al benieuwd naar, dus ik ga nog even door met deze studie. Maar eerst lees ik deze titel uit. ;)

Floor Flawless 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben op dit moment bezig in:

- Ongedierte dat niet bevriest van Annet Zaagsma, een dichtbundel dat ik als recensie exemplaar heb gekregen. Ik vind dit wel een lastige bundel om eerlijk te zijn, het is nogal metaforisch geschreven en ik snap de clue van merendeel van de gedichten niet, oepsie! Hopelijk komt het nog en anders is het gewoon niet mijn soort poëzie ;) 

- P.S. Ik hou nog steeds van je van Jenny Han, het 2e deel in de To All The Boys I Loved Before trilogie. Dit ben ik aan het buddy-readen met iemand die ik ken van Twitter. We kijken ook na elk boek de film, want die staan natuurlijk op Netflix! 

- Verliefd in Texas van Delores Fossen, het 2e deel in de Lone Star Ridge serie, maar deze zijn los te lezen. Een feelgood romannetje van Harlequin die ik moet recenseren voor Biblion, maar wie weet ook bruikbaar voor onze community, dat wacht ik nog even af :D

- En dan heb ik nog eentje op een zacht pitje staan, die ik zo nu en dan oppak als ik bij mijn vriend ben, gezien hij die ook wel eens nodig heeft voor zijn studie; The Histories van Herodotus. Een pittig boek, maar wordt gezien als het allereerste geschiedenisboek ooit! (ruim 500 voor Chr.) Het is ook een dik boek, dus dat is echt een langdurig project die nog wel maanden zal duren. 
Karin de Graaff 1 jaar geleden geplaatst
Deze week ben ik begonnen in De Zilverboom van Lucinda Riley. Ik heb er nog maar slechts een paar bladzijden uit gelezen, dus kan er nog weinig over zeggen. 

Tegelijkertijd lees ik Wat is kunst van Ted van Lieshout. Dat is een geweldig leuk bladerboek waarin ik zo nu en dan even iets lees.

Ervoor las ik Dwalen van Becca Fitzpatrick, deel 2 uit de Hushhush-serie (SF). Ik weet nog niet of ik met deze serie verder ga... ;-) Maar op zich vind ik het altijd wel leuk om genres af te wisselen.

Daarvoor las ik Tropenbruid van Susan Smit. Mooi boek, beeldende Indië-sfeer, fijn geschreven.

Ik heb nog liggen: Thuis in het duincafé van Debbie Johnson (feelgood/romantiek) en Koninginnen van Kendare Blake (SF)
Floor Flawless 1 jaar geleden geplaatst
Er is een nieuwe week bezig, dat betekent ook nieuw leesvoer!
Ik heb IJzerhart van Mara Li inmiddels bijna uit, ik moet nog 100 pagina's, dus dat zal vandaag wel lukken in het zonnetje. 

Daarna ga ik beginnen in Top Secret van Sarina Bowen en Elle Kennedy, een smutty romance boek geloof ik :') Ik heb hem gekregen als recensie exemplaar, ben heel benieuwd hoe ik het ga ervaren haha! 

En als het lukt wil ik deze week ook nog starten in Real Life van Brandon Taylor, dit boek moet ik jureren voor The Booktube Prize. Tot nu toe heb ik nog maar 1 van de 6 boeken die ik ervoor moet lezen uit, dus werk aan de winkel haha
reactie op @floorflawless:
Elise Prins (Zoefff en Chaos) Smutty romance... Wat is dát nou weer? Ik leer dagelijks nieuwe woorden lijkt wel! Word ik oud? ?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Floor Flawless Dat het nogal gefocused is op seks zeg maar haha
1 jaar geleden

Beantwoorden

Elise Prins (Zoefff en Chaos) Oehlala!
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Bianca Brummelhuis 1 jaar geleden geplaatst
Welkom bij hotel Flanagans heb ik uit en die heb ik gerecenseerd. De andere drie boeken uit mijn vorige post zijn nog steeds niet uit. Het is zo druk op mijn werk dat ik bijna elke avond de puf niet meer heb om te lezen. Ik ben begonnen in Het dorpje Happiness van Holly Martin. Ook lees ik een fantasyboek, De wrede prins van Holly Black. Nog een Holly dus.

Dus nu lees ik weer veel teveel tegelijk :P
reactie op @biancabrummelhuis2:
Elise Prins (Zoefff en Chaos) Gezellig met de Holly's ?
Bij mij is het momenteel ook echt bizar druk. Ik probeer mijn leesmomentjes nu juist vóór de werkdag te plannen. Iets met prioriteiten ?

1 jaar geleden

Beantwoorden

Bianca Brummelhuis Poeh, vóór de werkdag. Die begint bij mij om 8:00. Ik heb nu al moeite om op tijd uit bed te komen en dan moet ik er nog vroeger uit :) Vóór corona zat ik trouwens soms al om 7:05 in de bus dus ik mag niet klagen, maar goed. Of bedoelde je nou dat je eerst de leesmomentjes plant en dan de werkdag eromheen? :)
1 jaar geleden

Beantwoorden

Elise Prins (Zoefff en Chaos) Dat bedoel ik ja, als dat überhaupt op je werk kan. Ik ben een vroege vogel, dus voor mij is het niet zo moeilijk en ik kan zelf kiezen hoe laat ik start tegenwoordig!
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Marieke Scheers 1 jaar geleden geplaatst
Drie weken verder en de eerder genoemde boeken zijn uit, op Zon na. Die is wel bijna uit. En inmiddels zijn er ook alweer niet genoemde boeken uit, zoals De boekwinkel op de hoek, IJstweeling, Lentegroen, Speelgoedman en Helsinki

Ik lees nu Een thriller die speelt op de boerderij: In de Knel, ik luister naar Winter in de kleine bakkerij en lees in een bundel van vijf sprookjes-maar dan anders, die (heel toepasselijk) ‘Er was eens’ als titel heeft.

Ik heb de nieuwe roze Jill Mansell gekocht en klaarliggen en wil ook beginnen in Sterren boven Bagdad.
reactie op @mariekescheers:
Elise Prins (Zoefff en Chaos) Jij gaat lekker! Hoeveel lees je gemiddeld in de maand?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Marieke Scheers 20 boeken ?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Elise Prins (Zoefff en Chaos) Wow!!!
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Nanda Roep 1 jaar geleden geplaatst
Zonet heb ik 'Ik hou je vast' besteld, naar aanleiding van @mariekescheers​' recensie. In de tussentijd heb ik twee boeken van John Irving opnieuw geopend: 'De wereld volgens Garp' en 'Zoon van het circus'. 

Op dit moment ben ik echt een lezende schrijver, die aan het bekijken is hoe de auteurs het doen die ik bewonder(de) – toen en nu. Het is vanwege mijn eigen aanstaande roman 'Het hoogste woord'. De eerste versie is klaar, maar ik heb het idee dat ik er een diepere kracht aan kan geven en dat wil ik graag proberen...
Conny Schelvis 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben een mooie roman aan het lezen van Wim Diepeveen ' altijd vandaag" 
Auteur ging na zijn burnout op advies van arts lopen , een voettocht naar Santiago de Compstella. 
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 1 jaar geleden geplaatst
De komende 2 maanden zitten ramvol met recensieboeken, dus ik probeer een beetje vooruit te lezen om geen deadlines te missen!

Nu ben ik bezig in een heerlijk boek joh! The Girl I Used to Be van Heidi Hostetter. Ik mocht haar eerdere boek ook als voorpublicatie lezen. Zij schrijft echt heerlijk zomerse boeken, gevuld met alledaagse sores en een hoop humor en warmte.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 02 April 2021 om 08:31