Wat lees jij in januari 2022?

Laatste reactie 02/02/2022 22:42 door Conny
· Markeren als ongelezen
Marieke Scheers 5 maanden geleden geplaatst
Gelukkig nieuwjaar allemaal! Het is 2022, we staan weer aan het begin van een nieuw jaar. Een blanco pagina die we helemaal in kunnen gaan vullen. Voor mij begint het met het openen van een nieuw "wat lees jij?'-topic. Het kan wel wat nieuwe input gebruiken, want de afgelopen maanden is het wel een beetje ingezakt. Maar ik ga vrolijk verder. Wat lees ik nu? In december ben ik begonnen met een aantal titels die niet uit zijn, en daar ga ik mee verder. - In het donker (thriller, nog 50 pagina's dan is het uit) - Een heerlijke tijd - Elizabeth Jane Howard - Meester Mark rekent het goed (leuke non-fictie met op originele wijze ingevulde opdrachten van schoolkinderen) - Het verlaten tuinhuis - Klaske Bakker - Gewoon André - De trouwe lezer (thriller) Ik heb een maandje Storytel en luister daar nu naar de DJ serie van Lianne Reijntjes, een leuk en vlot verhaal over twee vriendinnen en een DJ. Het eerste deel Vacay in Saint Tropez is uit. Vandaag begin ik in Lovely La La Land. Verder staat voor deze maand De jongen, de vos, de mol en het paard op het programma. En mijn kasten puilen uit, dus wil ik meer uit eigen kast gaan lezen en even niets nieuws meer kopen (lastig!). In ieder geval 1 x per maand een Bookazine, en minstens een boek van de Bookchoice selectie (waar ik elke maand 8 ebooks/luisterboeken van krijg). Hebben jullie nog goede voornemens voor 2022 op boekengebied?
Bianca Brummelhuis 5 maanden geleden geplaatst
Gelukkig nieuwjaar iedereen! "Astarte"  en "Een kerstcadeau van het Duincafé" heb iki ondertussen uit. In de andere boeken van vorige maand ben ik nog bezig. Wel heb ik ook nog "Bittere tijden" van Mario Vargas Llosa gelezen. Dit is een heel interessant boek waarin feit en fictie worden verweven.  In het boek wordt de democratisch gekozen regering van Guatemala door een hoop listen en leugens van de Amerikanen ten val gebracht, omdat deze hun handelsbelangen schaadt. Ik heb ook nog De eekhoorntjesaffaire van Marijke Vos gelezen. Een erg grappig kort verhaal in kerstsfeer. Ik wil beginnen aan Roadtrip van Graeme Simsion en Anne Buist. Dit is het vervolg op Camino. Ik ben begonnen aan Schaduwleven (Myron Bolitar 6) van Harlan Coben. Wat geniet ik van deze serie, ook al is hij ondertussen wat gedateerd. Ik ben ook begonnen in Ik zie je in Cockleberry bay, deel 2 van de serie. Qua voornemens wil ik dus de boeken uitlezen waar ik al langere tijd in bezig ben, maar die steeds blijven liggen voor andere boeken. Ook ik wil boeken uit Bookchoice gaan lezen. Ik ben al lid sinds het Elly's choice heette en ik heb ondertussen meer dan 700 e-books verzameld. Het worden er natuurlijk alleen maar meer, omdat ik geen 8 boeken per maand lees. Ik download ze trouwens vaak niet alle acht.
reactie op @biancabrummelhuis2:
Marieke Scheers Ik heb me ook voorgenomen om meer BC te gaan lezen. Net als jij al lif sinds het Elly’s was. Er zijn maanden dat ik aan geen van de acht titels toekom. Ik download wel alle boeken, maar niet de luisterboeken, want die nemen te veel ruimte in op de comp. Die zijn toch een jaar lang te luisteren via de app.
5 maanden geleden

Beantwoorden

Bianca Brummelhuis Ik kom ook redelijk vaak aan geen van de acht titels toe. Daarom download ik nu ook alleen nog maar wat me echt heel erg interesseert. Dan nog komen er meer boeken bij dan ik uitlees. De luisterboeken luister ik liever in de app inderdaad.
5 maanden geleden

Beantwoorden

Elise Prins (Zoefff en Chaos) Ik heb Elly's Choice geprobeerd in het begin, maar ik vond het aanbod niet altijd even denderend en daarnaast wil ik toch ook niet mijn hele maand laten bepalen door iemand die ik niet ken. En om een boek niet te lezen, ja, dat kan natuurlijk niet 😂 Dus gauw weer geannuleerd na de proefperiode! Ik heb ook als voornemen om elke maand een boek te pakken dat al langere tijd in mijn boekenkast stof ligt te vangen. Dat is deze maand Milkman van Anna Burns.
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 5 maanden geleden geplaatst
Het kan eigenlijk écht niet meer, maar ik doe het gewoon! Gelukkig nieuwjaar, allemaal! Ik kwam er maar niet toe om mijn neus hier te laten zien. Dus beter laat dan nooit! Januari is alweer in volle gang, maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb dit jaar al drie boeken uitgelezen: Een Duitse fantasie - Philippe Claudel A Secret at Tansy Falls - Cate Woods (verschijnt 20 januari) Krijg je wel - Jane Fallon Nu ben ik bezig in: Milkman - Anna Burns A Terrible Kindness - Jo Browning Wroe (verschijnt 20 januari) En er staat nog zoveel op de plank, niet normaal! In elk geval deze maand: Summer - Ali Smith The Magician - Colm Toibin Veel Engels zie ik al wel weer!
Karin de Graaff 5 maanden geleden geplaatst
Al even niet meer hier geweest! December was deels een verdrietige maand en deels een fijne maand. Een ware achtbaan aan emoties, kortom. Het is dus prima dat januari wat rustiger begonnen is. Qua concentratie gaat het wat lezen betreft weer wat beter. In de kerstvakantie heb ik Kerst op het eiland Skye gelezen van Kirsty Ferry, een novelle die fijn weg las. Verder Blond Date van Sarina Bowen en twee boeken uit de Middernacht-serie van Lara Adrian (over vampiers, iets heel anders!) Ik had nog veel meer geleend bij de bieb, maar mijn hoofd stond er niet naar. Momenteel lees ik een fijn boek van Christina Lauren: Ik ben je niet vergeten. Op de stapel liggen nog boeken van Aline van Wijnen en Jenny Colgan. Lekkere feelgood, niet te ingewikkeld. Mijn eigen schrijverij gaat inmiddels ook weer bergopwaarts, ik zit helemaal in mijn eigen wereld en dat geeft echt een goed gevoel!
reactie op @karindegraaff:
Nanda Roep Wat was de achtbaan, @karindegraaff​? Of vind je het vervelend om er meer over te vertellen, want dan hoeft het natuurlijk niet! x
5 maanden geleden

Beantwoorden

Karin de Graaff Mantelzorg op twee adressen, twee begrafenissen. Beide heel dichtbij. Mantelzorg voor mijn moeder zal nog even doorgaan. Is trouwens ook lees gerelateerd. Zij las namelijk altijd graag (en handwerkte veel, keek graag tv), maar haar zicht is inmiddels nagenoeg nul. Het wachten is nu op oproep expertisecentrum slechtzienden en blinden. Dit kan even duren. Dus ik heb me (naast heel veel ziekenhuisbezoeken waarbij ik mee ben gegaan) erin verdiept en alvast wat eerste middelen geregeld om kwaliteit van leven een beetje op te peppen. Pratende klok was het aller-eerste, zodat ze houvast heeft op de dag. En een Daisyspeler, waarin je middels knoppen daisyroms (en ook cds) van luisterboeken kunt afspelen. Dit is echter het oude systeem van de bibliotheek, tegenwoordig gaat alles digitaal. Alleen, een app via mobiel of tablet is voor mijn moeder niet te bedienen. Er is een speciaal apparaat met knoppen, maar om dat vergoed te krijgen moet dit via dat expertisecentrum gaan. En om daar nu op te wachten.... dus daarom deze tijdelijke oplossing via bibliotheek. Ze mag hem gelukkig onbeperkt lenen. Heel erg fijn! Helaas is het aanbod van de bieb waar zij woont heel beperkt, dus ik zit al bij ons te zoeken naar fijne boeken. (Ik woon in Overijssel, mijn ouders in Zuid-Holland) Vooral romans en niet te ingewikkeld en ook niet vol allerlei problematische onderwerpen. Ze was heel blij met Santa Montefiore, Jojo Moyes bijvoorbeeld.
5 maanden geleden

Beantwoorden

Marieke Scheers Zo zit je in een mallemolen van regeldingen en dan vliegt de tijd voorbij. Ik hoop dat je moeder nog veel kan luisteren via de daisyspeler.
5 maanden geleden

Beantwoorden

Elise Prins (Zoefff en Chaos) Dat is inderdaad niet niks, Karin! Ik vind het wel altijd mooi om te zien wat er allemaal aan mogelijkheden zijn bedacht om het leven toch weer een beetje op te vrolijken!
5 maanden geleden

Beantwoorden

Karin de Graaff Ja precies, Elise. Er is een wereld voor mij opengegaan. :-)
5 maanden geleden

Beantwoorden

Nanda Roep Dat klinkt pittig! Veel sterkte! Voor blinden en slechtzienden is er ook de uitgeverij Dedicon, maar dat weet je misschien allang? In de tijd voor luisterboeken en podcast maakten zij al het luistertijdschrift 'Hardop'. Nogmaals veel sterkte, @karindegraaff​!
5 maanden geleden

Beantwoorden

Karin de Graaff He, deze uitgeverij ken ik niet. Dank je, ik ga me erin verdiepen!
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 6 overige reactie(s)
Veronique Janssen 5 maanden geleden geplaatst
De beste wensen! Ik lees nu Zomer in het Kunstcafé en ik heb hiervoor de serie van Annemieke Helder gelezen :)
Marieke Scheers 5 maanden geleden geplaatst
Halverwege de maand en al het genoemde is uit Nu lees ik: de zusterklokken - Lars Mytting Ontwaken - Nora Roberts De kroon en het hart - Jana Hoch (leuke YA) De pijn die wij verbergen (proeflees YA) En ik luister naar De reis van haar leven (bijna uit)
reactie op @mariekescheers:
Nanda Roep Zo, wat ga jij hard!!
5 maanden geleden

Beantwoorden

Karin de Graaff Nou, je gaat zeker hard!
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Nanda Roep 5 maanden geleden geplaatst
Als het eerder al niet kon, dan nu al helemaal niet... Ik zeg het ook tegen niemand nog, maar wél graag aan jullie: De beste wensen!! Ja hoor, ik heb dat nu gewoon keihard gedaan! ;) December en januari waren voor mij erg druk zonder dat ik het speciaal in de gaten had. Pas toen ik me vanmorgen realiseerde dat ik tijd had om de community 'bij' te lezen, kreeg ik door hoe lang het geleden was! Ik kom net uit de bieb waar ik een nieuw boek van Liane Moriarty heb meegenomen: Appels vallen niet. Ik ben dol op haar schrijven, met name haar plots. Dus ja, ik heb er veel zin in!
reactie op @nandaroep:
Elise Prins (Zoefff en Chaos) Wat vind jij haar beste boek? Ik wil er een keer eentje gaan proberen!
5 maanden geleden

Beantwoorden

Marieke Scheers Grote kleine leugens vond ik erg goed
5 maanden geleden

Beantwoorden

Nanda Roep 'Grote kleine leugens' is haar grootste succes en inderdaad erg goed. Alle puzzelstukken passen er prachtig in elkaar. Verder vind ik 'Het geheim van mijn man' een kleine masterpiece, al moest ik daar ook een beetje inkomen. Toch denk ik dat dit mijn persoonlijke favoriet zou zijn.
5 maanden geleden

Beantwoorden

Marieke Scheers ‘Het geheim van mijn man’ viel mij juist tegen. ‘De appels’ heb ik nu ook van de bieb
5 maanden geleden

Beantwoorden

Nanda Roep Viel 'Het geheim van mijn man' jou tegen? Ongelooflijk dat het zo verschillend kan zijn. Heb jij nog meer van haar gelezen? Voor mij viel bijvoorbeeld 'Negen volmaakte vreemden' tegen, maar 'Drie wensen' vond ik wel leuk.
5 maanden geleden

Beantwoorden

Marieke Scheers Beide boeken liggen hier - ongelezen....
5 maanden geleden

Beantwoorden

Nanda Roep Wat mis jij dan in haar werk, Marieke, daar ben ik benieuwd naar. Je bent duidelijk geen fan. Kun je vertellen waarom?
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 6 overige reactie(s)
Bianca Brummelhuis 5 maanden geleden geplaatst
Roadtrip en Schaduwleven zijn uit. Roadtrip vond ik toch iets minder mooi dan Camino. Het verhaal trok me minder. Ik ben nu Circe van Madeline Miller aan het herlezen voor mijn boekenclub. Geweldig boek is dat, een hertelling van de klassieke mythologie. Ik heb zondagskind van Judith Visser ook weer opgepakt. Die lag er al een tijdje half gelezen.
Conny Schelvis 4 maanden geleden geplaatst
Ik zit al een  maand of twee in een mega leesdip. Wordt er best moe van. In ieder geval heb ik mijzelf onder de kerstboom het boek "liefde, leven, lama's " cadeau gedaan van Hilary Fields. Een roman met een leuke lama op de voorzijde. Hoop dat dit boek mij vrolijk aan blijft kijken waardoor ik het wel op wil gaan pakken om te gaan lezen. Ik bedoel het moet niet gekker worden ,  het heel jaar nog niets uitgelezen, behalve een studieboek...
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 01 January 2022 om 10:16
Aantal lezers 8
Aantal reacties 9