Wat lees jij in mei?

Laatste reactie 24/07/2021 14:38
· Markeren als ongelezen
Marieke Scheers 1 jaar geleden geplaatst
Ligt het nu aan mij, of vliegt de tijd sneller dan ooit voorbij?

Het is mei, en ook al stond er gister op de kalender dat ik een nieuw leestopic aan moest maken, ik vergat het toch. Maar deze keer had ik een redelijk excuus want het was onze trouwdag. Dus taart gehaald en die met de kinderen opgegeten.

War ben ik aan het lezen?

Via Netgalley een leuke fg An endless Cornish summer - Philippa Ashley. Dit is het vierde boek dat ik van haar lees en netgalley stuurt me zelfs al berichtjes als er een nieuwe online staat en of ik weer interesse heb om die te lezen.

Ik lees verder ook nog in:
Sterren boven Bagdad - Gina Wilkinson
Een onverwachte zomer - Marjoleine Tel
Tot aan de zon en weer terug - Jill Mansell
De nachtroos - Lucinda Riley

En ik luister tijdens her koken naar
De grote tuin - Lola Randl
En ik luister bij het hardlopen en boodschappen doen naar
Drie uur - Rosamund Lipton

Genoeg afwisseling weer in mijn boekenwereld. Hoe gaat het in die van jou?
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 1 jaar geleden geplaatst
Gefeliciteerd met je trouwdag, Marieke!

Ik moet zo eens even mei gaan bekijken...
Bianca Brummelhuis 1 jaar geleden geplaatst
Gefeliciteerd met je trouwdag Marieke!

Ik begin vandaag aan een vooruitleesexemplaar van Thuis in het kunstcafé van Sue McDonagh. Haar vorige boeken vond ik erg leuk.

Verder ben ik alleen begonnen in Als doden dromen, een young adult boek van Mel Hartman.

Ik ben ook nog bezig in een aantal boeken die ik de afgelopen twee maanden postte, maar nog steeds niet uit heb. Dat is niks voor mij, maar het is nu eenmaal extreem druk op mijn werk. Dan lukt het 's avonds niet meer om te lezen.
reactie op @biancabrummelhuis2:
Marieke Scheers Het boek van Mel Hartman vond ik erg leuk.

En hopelijk komt er weer wat rust zodat je meer kan lezen.

1 jaar geleden

Beantwoorden

Veronique Janssen 1 jaar geleden geplaatst
Proficiat!

Ik lees nu De geheimen van Saffron Hall van Claire Marchant. Heerlijke historische roman :D 

Ik las op zaterdag Leegland van Marjan Brouwers uit. Een dystopische roman. Bizar hoe de toekomst eruit kan gaan zien. 

En ik las Rechercheur De Klerck en het lijk in transito. De nieuwste Rotterdamse Baantjer, maar net een beetje anders. Het is een goed verhaal! 
reactie op @veroniquejanssen:
Marieke Scheers Saffron Hall heb ik gewonnen. Helaas werkt de post niet erg mee, het komt maar niet binnen....
1 jaar geleden

Beantwoorden

Veronique Janssen Ooo irritant!!! 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Karin de Graaff Leuk lijstje, Veronique!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Veronique Janssen Heel gevarieerd en leuk inderdaad ;) 
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Karin de Graaff 1 jaar geleden geplaatst
Van harte nog met je trouwdag, Marieke.

Momenteel lees ik deel 2 van Kendare Blake Three Dark Crowns-serie: Duistere Troon. YA, SF. Het derde deel is nog niet uitgebracht in het NL, dus daar baal ik nu al van... ;-) Al kan lezen in EN altijd nog. Dat heb ik ook met een andere serie, van Morgan Rhodes. Zat ik helemaal lekker in, stopte de vertaling van deze serie! Gelukkig worden er meer van dit soort boeken en series uitgebracht. (op Netflix kijk ik nu Shadow&Bones gebaseerd op de boeken van Leigh Bardugo)
reactie op @karindegraaff:
Veronique Janssen Ik twijfel nog of ik Shadow & Bones wil zien. Blossom Books gaf de NL vertaling uit, dacht ik. Ik weet het nog niet :) Wat vind jij tot nu toe?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Karin de Graaff De boeken heb ik nog niet gelezen, maar de serie is precies waar ik NU zin in had/heb. Heerlijk even in een compleet andere wereld verkeren. Er wordt een leuk sfeertje neergezet. 

Overigens heb ik er vaak geen probleem mee als ik de plot al ken. Zo heb ik deel 1 van the Hunger Games eerst als film gezien. Daarna las ik het boek. Dat ging, zoals verwacht, veel dieper en gaf een heel andere ervaring mee aan het verhaal. Het zou dus zomaar kunnen dat ik de boeken alsnog ga lezen. (grote kans!!)

1 jaar geleden

Beantwoorden

Veronique Janssen Ik heb daar ook geen problemen mee. Soms doe ik het ook per ongeluk. Dan kijk ik onbewust eerst de film of serie en daarna kom ik erachter dat er een boek is :P 

Ik vind Shadow & Bones ook heerlijk. Ben nu bij aflevering 5. Goede serie tot nu toe :)

1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Nanda Roep 1 jaar geleden geplaatst
Gefeliciteerd met je trouwdag! (Beetje laat, sorry...) Inderdaad vliegt de tijd, want ik wilde in de topic 'wat lees jij in april' gaan reageren toen ik me realiseerde dat het al bijna halverwege mei is! Ik heb 'De goede grap van Norman Foreman' uitgelezen. Erg leuk, ik vond het eigenlijk prettiger dan mijn man – die comedian is en het voor de uitgeverij heeft gelezen. Hij zag natuurlijk veel meer onwaarschijnlijke dingen in de tekst, omdat het over zijn beroepsgroep gaat, maar ik vond het een leuke tekst.

Ik heb Marina Folkers klaargelegd om te gaan lezen, maar toen kregen we een stapel boeken van collega's waarmee Silvester nu werkt. Het gaat om een beroemde collega met een eveneens beroemde vrouw – ik mag het wel vertellen, maar het project is nog even geheim, dus nu weet ik niet wat ik wel/niet mag zeggen!
Nou goed. Binnenkort komen ze langs vanwege dit (fantastische) project, dus je begrijpt: hun boeken hebben voorrang gekregen.

Het ene boek (Bezige Bij) gaat over een verleden met een getraumatiseerde vader (door de oorlog) en dat was een zeer persoonlijk, mooi verslag. Het andere gaat over het verkeerde diagnostiseren van hartfalen, iets wat bij vrouwen vaak gebeurd. Ik ben er net in begonnen, het is opnieuw een persoonlijk, mooi verslag.

Waarschijnlijk wordt het (pas) eind mei voordat ik Marina Folkers kan oppakken! Veel leesplezier allemaal! x
reactie op @nandaroep:
Marieke Scheers Leesplannen kunnen zomaar veranderen, dat gebeurt mij ook regelmatig. Boeken met een deadline gaan altijd voor en dan schieten vrije keuze boeken er nogal eens bij in. Dat is soms best jammer.

Leuk dat Norman Foreman je goed is bevallen, het is ook een heel betoverend verhaal.

1 jaar geleden

Beantwoorden

Elise Prins (Zoefff en Chaos) Jij bent niet laat hoor Nanda! Ik zei 1 mei of zo dat ik ging kijken naar mijn plannen, maar daar bleef het dan ook bij ?
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 1 jaar geleden geplaatst
Ik ook! Ik ook! Ik lees ook deze maand!

Ik heb een maand vol recensieboeken. Zo heb ik de volgende twee Engelse titels al uit: The Girl I Used to Be van Heidi Hostetter en The Inn at Tansy Falls van Care Woods. Twee heerlijke feelgoodboeken die niet meer van elkaar zouden kunnen verschillen! De een ontsnapt aan een manipulerende en zelfs misdadige man, de ander wordt door haar overleden vriendin op pad gestuurd met een geërfd reisplan met allerlei opdrachten. Toch één overeenkomst. Beiden worden ze verliefd op de warmte die van een dorp in haar inwoners uit kan gaan!

Nu ben ik bezig in Mijn vrouw pikt zeepjes en andere problemen van Joost Prinsen. Heerlijk!! Wat een vragen! En wat een heerlijke antwoorden!

Wat staat er verder nog op het programma? Veel te veel uiteraard. Eentje is nog wel leuk om te benoemen. Elke maand ga ik op de 1e van de maand langs een minibieb op bij wijze van een challenge elke maand een gevonden boek te lezen. Nu bezocht ik op 1 mei de minibieb van een vriendin van me in Alkmaar. Bepakt en bezakt, want ik zou daarna weer naar huis gaan. Ik legde me dus één regel op, het zou het dunste boekje moeten zijn! Dames en heren, ik lees in mei een kerstboek! ? Het dunste boekje van Skipping Christmas van John Grisham!
reactie op @eliseprins:
Marieke Scheers Kerstboekjes kunnen altijd vind ik!

The Inn lijkt me een mooi, tenminste als dat het boek is met het reisplan. Ik hou wel van dat soort boeken.

1 jaar geleden

Beantwoorden

Elise Prins (Zoefff en Chaos) The Inn at Tansy Falls is inderdaad het boek met het reisplan. Hier en daar wel een tikkeltje te romantisch, maar heb er zeker wel van genoten. De recensie verschijnt morgen op mijn blog :)
1 jaar geleden

Beantwoorden

Karin de Graaff The Inn klinkt als een erg leuk boek. Ga ik onthouden!
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Marieke Scheers 1 jaar geleden geplaatst
De maand is bijna halverwege. De boeken die ik noemde aan het begin zijn -op 1 na- alweer allemaal uitgelezen. Alleen An endless Cornish summer blijkt een behoorlijk eindeloos verhaal. Het is niet slecht, maar het is nogal traag. En Engels leest voor mij sowieso een stuk langzamer.

Ik lees nu
- Het Tango algoritme
- Nooit meer alleen
- de Therapeut (luisterboek)
- De grote tuin (luisterboek)
- De Nachtroos

En klaar ligt
- De Val
- Een tweede kans voor Missy (vooruitleesexemplaar)
- Terwijl Parijs sliep

Een mengeling van genres dus.
reactie op @mariekescheers:
Elise Prins (Zoefff en Chaos) Tsja, wat had je verwacht bij een titel met het woord 'endless' erin? ?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Marieke Scheers Ik had het kunnen weten....
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Karin de Graaff 1 jaar geleden geplaatst
Inmiddels Duistere Troon uit. Heerlijk sfeertje!!!

Gisteren gingen we kanoën en omdat ik geen boek uit de bieb in de trein mee wilde nemen (kans op waterschade), nam ik een gouwe ouwe mee van Tilly Bagshawe: Perfect. Kent iemand haar? Het zijn meer, zoals dat heet, 'blockbusters'. Typisch, dat hoor je nu nooit meer. Glamourous wereldje , mooie mensen, beroemdheden, achterklap, chantage, etc etc. In dit boek gaat het over de diamanthandel vol corruptie ed. Toch wel weer erg leuk om te lezen. Tegelijkertijd ben ik aan Thuis in het Duincafé begonnen van Debbie Johnson. Iets heel anders.

Verder zit er een korte vakantie aan te komen en eigenlijk wil ik dan het liefst helemaal onderduiken in een boek.... het wordt er in ieder geval een van mijn grote favoriet Sarah J Maas. Of het eerste deel van Crescent City of het nieuwste deel van de ACOTAR-reeks. (a court of thorns and rozes) Allebei lekker dik. Ik mag er nog even over dubben.... ;-)
reactie op @karindegraaff:
Marieke Scheers Bagshawe zegt me niks.
De duincafe serie vind ik ook heerlijk.

1 jaar geleden

Beantwoorden

Bianca Brummelhuis 1 jaar geleden geplaatst
Ik lees nu Dansen op de Piazza Navona van Kate Eberlen.

Ik ben begonnen aan de Phobos boeken van Victor Dixen omdat ik mee wil doen aan de blogtour voor het vierde boek, dat net vertaald is door DVP.

Ik lees ook nog twee recensieboeken:

Bloedheet van Annet Hulst en Zwarte koffie, macchiato en takkenthee van Jacodine van de Velde.

reactie op @biancabrummelhuis2:
Karin de Graaff Klinkt leuk, dat boek van Eberlen. Ik las een ander boek van haar, weet even de titel niet.

De Phobosserie heeft een leuke setting, vond ik. Ben benieuwd naar deel vier!


1 jaar geleden

Beantwoorden

Marieke Scheers Ik kwam niet in her verhaal van Eberlen, maar ga het nog een kans geven.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Bianca Brummelhuis Ik had ook moeite om in het verhaal van Eberlen te komen. Nu op bladzijde 88 begint het wel interessanter te worden. Maar in het begin trok het verhaal me inderdaad niet zo.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Bianca Brummelhuis Phobos heeft inderdaad een bijzondere setting. Begint ook meteen erg spannend.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Karin de Graaff Ja he, Bianca, je zit er meteen vol in!
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Bianca Brummelhuis 1 jaar geleden geplaatst
Ik had Dansen op de Piazza Navona van Kate Eberlen willen recenseren deze maand. Het boek viel echter zo tegen, dat ik besloten heb niet door te zetten. Ik ga nu beginnen in Thuis in het duincafé van Debbie Johnson. Ik denk dat die beter zal bevallen, omdat ik de eerste twee duincafé boeken erg mooi vond.
reactie op @biancabrummelhuis2:
Marieke Scheers Thuis in het Duincafe vorige week van de bieb gelezen. Heerlijk, echt weer thuiskomen!
Het Plaza boek daar ben ik ooit in begonnen, maar is bij mij ook blijven liggen. En daarna kwam er steeds iets anders, dus ligt het er nu nog.

1 jaar geleden

Beantwoorden

Marieke Scheers 1 jaar geleden geplaatst
Het is juni, ik start een nieuw topic
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 02 May 2021 om 10:27