Wat lees jij in mei?

Laatste reactie 16/05/2022 14:17 door Nanda
· Markeren als ongelezen
Marieke Scheers 2 weken geleden geplaatst
Goedemorgen of goedemiddag allemaal. Het is de eerste van een nieuwe maand, dus weer tijd voor een nieuw Wat lees jij? topic.  De vijfde maand, lente maand mei. Ik ga het niet hebben over hoe snel het gaat, want dat weten we inmiddels wel. Wat is het heerlijk om weer af en toe buiten te kunnen zitten met een boek in de zon. De laatste week is het weer wat frisser, maar de lente is nu toch echt bezig met haar opmars. In de tuin is alles ineens heel erg groen. Drie dagen geleden vierden we met heel Nederland weer een ouderwetse koningsdag. Ik zocht met mijn kleedje een plek op de vrijmarkt en ben lekker wat spul kwijtgeraakt. Leuk om te weten: Boeken doen het altijd goed. Ik heb zelf twee bijgekocht: Bezeten stad van King (luxe editie met illustraties voor 2 euro, koopje) en Donker woud van Nicole Krauss. Het was veel te druk en ik ben snel terug gevlucht naar mijn kleedje, waar het wat rustiger was. Hebben jullie nog wat moois gescoord? Mijn lezen gaat op een lager pitje. Ik heb een gesprek gehad bij de plaatselijke bibliotheek om twee dagdelen aan het werk te gaan als vrijwilligster. Het is nu nog even wachten op een afspraak om ingewerkt te gaan worden. En ik ben begonnen als naluisteraar bij Thinium luisterboeken. Als de boeken zijn ingesproken en ge-edit, is het lezen en luisteren tegelijk en alle fouten er uithalen. Leuk om te doen, kan gewoon thuis, maar het gaat wel ten kosten van gewoon leestijd. Ik vind het niet erg, want ik heb nu een baantje waar ik mijn grootste hobby kan combineren met werk. Wat lees ik nu? Land van echo's - Mark Stokmans(vooruitleesboek, niet bepaald feelgood) De Yogaclub van Blossom house - Sophie Green  (leuk verhaal) Schijndood - Angela Marsons (thriller/luisterboek Thinium) Pride & prejudice en zombies (voor de lees eens wat anders maand april, het is nog steeds niet uit) Summer in the french café - Sue Moorcroft (leuk verhaal, maar het gaat nogal traag) Een bescheiden stapeltje deze keer. Wat zijn jullie aan het lezen?
Veronique Janssen 1 week geleden geplaatst
Wat leuk om te lezen! Ik ben benieuwd hoe het je bevalt om als vrijwilliger bij de bibliotheek aan de slag te gaan :)  Ik lees op dit moment Oorlogswinter van Jan Terlouw, maar dan een uitgave in makkelijk Nederlands. :) 
reactie op @veroniquejanssen:
Nanda Roep Wat leuk, Veronique. Is de taal erg versimpeld? Wij zijn nu bezig (Stichting Leesplezier) om mijn boek 'Koningsland' drastisch in te korten (lees: 2/3 eruit) en ook de taal te versimpelen. Zodat het met vmbo'ers kan worden gelezen.
13 uur geleden

Beantwoorden

Karin de Graaff 1 week geleden geplaatst
Naluisteraar, nooit van gehoord, maar leuk!! Ik lees nu Faye&Sean van Marina Folkers. Helaas heeft de bieb voor een GROOTLETTER exemplaar gezorgd, maar ik wil het zo graag lezen dat ik dat maar voor lief neem. Verder gaan we op vakantie, dus ik heb een flinke stapel. Combinatie Crescent City serie van Sarah J Maas en feelgood, vnl uit eigen land. En mijn manuscript van deel 1 Liefdesstreken gaat mee op papier. Leest toch weer anders dan op scherm. Even kijken of alle eindjes aan elkaar geknoopt worden en zo. O ja, en voor onderweg een stapel thrillers om naar te luisteren. Vinden we altijd leuk in de auto. Heb net voor 1 euro nog een luisterboek gekocht: Patrick Suskind, het Parfum. Wil mijn man zo graag lezen, maar we kunnen ons exemplaar niet vinden. Dan maar even zo opgelost, hahaha!
reactie op @karindegraaff:
Marieke Scheers Fijne vakantie En ik ben benieuwd wat je van Faye & Sean vindt.
1 week geleden

Beantwoorden

Nanda Roep Fijne vakantie!
13 uur geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Bianca Brummelhuis 5 dagen geleden geplaatst
Ik heb Foodtruck Fiesta uitgelezen. Ook heb ik De gigant van Eenoogeiland van Gerd Goris gelezen. Leuk fantasyboek, dat bekende fantasythema's combineert met nieuwe, originele elementen. Ik las ook Ziek van jou van Jullienne Brouwers. Een heel spannende thriller waarbij me vooral de sterke motieven opvielen. Nu lees ik Wat als jij het bent? van Roni Loren. De hoofdpersoon heeft Tourette, net als ik. Ik had wel van het boek gehoord, maar wist niet dat de hoofdpersoon dit had. Het is wel een boek uit het genre feelgood als ik het zo lees. Ik wil deze binnenkort recenseren.
reactie op @biancabrummelhuis2:
Marieke Scheers DIe van Roni Loren las ik in het Engels. Ik heb nu ook het derde deel in het Engels. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.
4 dagen geleden

Beantwoorden

Nanda Roep 13 uur geleden geplaatst
Ben je inmiddels al bij de bibliotheek aan de slag geweest, @mariekescheers​? Wat een bijzondere stap, ze zullen daar in hun handjes knijpen met jouw komst! En ook de baan bij Thinium... Begrijp ik dat dat een betaalde klus is? Deze periode ben ik bezig om 'Het hoogste woord' in te lezen en in denk de hele tijd: wat zou het handig zijn als ik een regisseur had die meeluisterde tijdens het lezen! Dus ja, ik benijd de schrijvers/uitgevers om hun extra mogelijkheden – maar ik kom zelf gelukkig ook een heel eind. Op dit moment lees ik...niet zoveel, omdat ik met name aan het schrijven ben. Ik heb 'De tatoeëerder van Auschwitz' opgepakt. Eigenlijk ben ik verrast door hoe simpel het is geschreven, het leest erg aangenaam ook al gaat het over een schrijnende geschiedenis.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 01 May 2022 om 08:00
Aantal lezers 5
Aantal reacties 5