Wat lees jij in september

Laatste reactie 26/09/2021 16:17 door Bianca
· Markeren als ongelezen
Marieke Scheers 9 maanden geleden geplaatst
Nieuwe maand, nieuwe kansen en weer veel nieuwe (of oude) boeken.

Naast het bloggen bij Nanda, ben ik ook actief op Hebban. Daar hebben we vijf jaar geleden september bestempeld als #LUEK maand. Het lees uit eigen kast gebeuren, waarbij we even niets nieuws kopen, maar eerst eens de kasten induiken en daar eens wat boeken uittrekken die al lang ongelezen staan te wachten.

Dat het onmogelijk is om helemaal niets nieuws te kopen of te lezen, hebben we inmiddels ondervonden, maar door deze leesmaand lezen we toch elk jaar wel een paar boeken weg die al te lang staan te wachten.

Mijn stapeltje voor #LUEK
- De tweede dochter - Jodi Picoult
- Dansen op Piazza Navonna - Kate Eberlen
- De Vlamberken - Lars Mytting
- Weg van alles - Fiona Higgins
- Caffè Amore - Nicky Pellegrino

Op dit moment ben ik aan het lezen in:
- Wees onzichtbaar - Murat Isik
- The bookbinders daughter - Jessica Thorne
- Al die schitterende hemels - Trent Dalton
- Zangvogels - Christy Lefteri
en ik luister naar'
- Ver van huis - Ellie Dean

Niet echt heel erg feelgood, maar verandering van spijs doet eten!

Wat lezen jullie nu, en ligt er ook nog wat moois op de stapel voor deze maand?
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 9 maanden geleden geplaatst
Lezen? Wat is dat? Ik kom helemaal niet aan lezen toe! Schuld van @nandaroep​?

Leuk idee, proberen een maand lang alleen uit je boekenkast te lezen en niets nieuws te kopen. Gaat mij vast niet lukken, maar ik ga een poging wagen!

Ik heb weer een aantal boeken met deadlines:
- De biografie van Frida Kahlo, geschreven door Hayden Herrera. Die moet eigenlijk vandaag nog uit. Gaat me nooit lukken ?
- Shuggie Bain van Douglas Stuart
- Het verhaal van Genji van Murasaki Shikibu
- De meester en Margarita van Michail Boelgakov

Nu nog ergens een feelgood vinden én tijd hebben om te lezen...
reactie op @eliseprins:
Nanda Roep Oh! Ik zie dit nu, haha! Zeker NIET mijn schuld, haha, maar inderdaad: Elise en ik zijn allebei erg druk. Er gaan superveel projecten die allemaal tegelijk door de deur willen – dat past natuurlijk niet en we zetten alles op alles om het gestroomlijnd te doen!
Toch lees ik wel, hoor! Ik zat al te wachten tot @mariekescheers​ aan me zou vragen wat het was, en ik begrijp totaal niet hoe ik het kon missen. Ik heb een leuk boek, ik plaats het erbij!

9 maanden geleden

Beantwoorden

Elise Prins (Zoefff en Chaos) Alles tegelijk? Eitje voor team Nanda-Elise ?
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Veronique Janssen 9 maanden geleden geplaatst
Ik lees nu het derde deel in de Feelgoodboekenserie van Sophie Tel Man (een Kobo Original), de bundel van Historische verhalen en Oostwaarts van Jolande Ivonne Clément. 

Karin de Graaff 9 maanden geleden geplaatst
Oeps, de maand is al even bezig... Wat las/lees ik?

Inmiddels heb ik uit: Ik durf je niet te zeggen van Christina Lauren. Amusant, maar ik heb boeken gelezen van dit schrijversduo die me meer aanspraken. Schrijfstijl blijft leuk. En wat geweldig moet het toch zijn om samen boeken te schrijven. Lijkt me echt tof! In het dankwoord achterin stond ook iets dat ze het nog altijd erg leuk vinden om elkaar aan het lachen en blozen te maken met hun schrijfsels.

Verder had ik een boek van Jill Mansell opgepakt, maar het kwam me na een paar bladzijden toch wel heel bekend voor. Het was Ik wil met je mee! Ben er toch even diagonaal snel doorheen gegaan om weer even helder te hebben hoe de plot ook alweer was.

Momenteel lees ik een feelgood van Tamara Haagmans. Erg leuk!! De mooiste dag van je leven.

Verder ligt er een nieuwe stapel uit de bieb en liggen er nog wat gekregen boeken te wachten. Oa. Voor ik je loslaat van Marieke Nijkamp. En verder nog een aantal van Miranda Hillers, Erin Watt en Elisabet Benavent. Lekkere feelgood. Had ik behoefte aan, want op schrijfgebied hangen er wat deadlines in de lucht. Verder vieren we aanstaande zaterdag een groot feest en daarvoor moet ik nog eea bakken. Daardoor komt mijn eigen boek, deel 1 van de serie (werktitel) 12 streken, 13 liefdes, even op een laag pitje . Toch jammer, want ik had de draad na de vakantie weer fijn opgepakt en ben bezig met de laatste hoofdstukken. Vreemd genoeg gaat mijn hoofd er wel gewoon mee door, dus ik spui alles maar op blaadjes. 
reactie op @karindegraaff:
Nanda Roep Wat leuk, @karindegraaff​! Jij noemt weer namen die ik totaal niet ken. (Marieke Nijkamp, Miranda Hillers – eerlijk gezegd ken ik geen van de auteurs die jij noemt! ?) Het leuke is, dat ik nu met jouw lijstje naar de bieb kan om nieuwe titels te kiezen!
9 maanden geleden

Beantwoorden

Marieke Scheers Marieke Nijkamp is meer YA en Miranda Hiller is New adult. De serie van haar over de jongens Dex en Kaj (en nog twee) vond ik erg leuk.
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Nanda Roep 9 maanden geleden geplaatst
Ha Marieke,
Wat een topidee, de LUEK-maand! Geweldig! Ik doe er helaas niet aan mee omdat ik hier nieuwe boeken heb liggen – als birthdaygirl zijnde! ??

De afgelopen weken heb ik gelezen in 'More than a woman' van Caitlin Moran. Het gekke is, dat niemand haar lijkt te kennen – terwijl ze in Engeland wereldberoemd schijnt te zijn, ook als comédienne, maar mijn man (cabaretier) kent haar ook niet...

Ze heeft eerder het boek 'How to be a woman' geschreven en dat werd een internationale bestseller (die ik eveneens als enige schijn te hebben gelezen, haha). Dit is het vervolg, ik lees de Nederlandse vertaling, ook al hebben ze hiervoor de Engelse titel laten staan. (Dat is wel beter, want 'How to be a woman' heet in NL: 'Vrouw zijn, hoe doe je dat?' en dat is natuurlijk vreselijk...)

Nu denk ik dat ze vnl bekend is als 'grappige feministe'. Ze beschrijft het leven van de ouder wordende vrouw dan ook bij vlagen hilarisch, dan zit ik hardop te lachen. De rest van de tijd lees ik het met een glimlach. Wat mij betreft een aanrader!

reactie op @nandaroep:
Marieke Scheers Inderdaad nog nooit van gehoord....
9 maanden geleden

Beantwoorden

Nanda Roep Haar doorbraak werd boek van het jaar in Engeland... Ik upload de flap ook even, alleen van Sylvia Witteman (zie flap) weet ik dat ze het dus ook kent.

Ongelooflijk dat niemand het kent – tegelijk al een groot succes voor een thema dat (vrouwelijk) in Ned. waarschijnlijk nooit zo groot omarmd kon worden.

9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Veronique Janssen 9 maanden geleden geplaatst
Ik lees nu Bed en Breakfast van Ilja Gort. Heerlijke boeken schrijft hij :) 
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 9 maanden geleden geplaatst
Ik vond in mijn minibieb Het huis van de zeven zusters van Elle Eggels. Daar ben ik aan begonnen! En daarna is Oh William! van Elizabeth Strout aan de beurt.

Wat gaat de tijd snel zeg. Het is alweer eind september!
Marieke Scheers 9 maanden geleden geplaatst
Ja alweer bijna eind september. De boeken die ik op 1 sep aan het lezen was zijn allemaal uit. Van mijn stapeltje #luek lees ik nog in Tweede dochter en Caffe Amore, vooral die laatste is een aangename verrassing.
Verder lees ik nu
- Wilde peren
- Een nieuw leven
- Camping Oosthoek
En luister ik naar
- Leef, lach, loch

Klaarligt
- De Vlamberken
- Het geheime leven van schrijvers
- Zomerwater
Veronique Janssen 9 maanden geleden geplaatst
Inmiddels ben ik klaar met Ilja Gort. Wat een leuke boeken! Ik lees nu Dag lief van Henriëtte Hemmink. Een heel mooi verhaal met veel wijsheden en ik lees Ik weet niet wat ik zeggen moet van Mariska Overman en Rob Bruntink. Een boek over rouw, verlies en de dood. Heel mooi en interessant. 

Ik las trouwens ook nog de thriller Sleutel 17 van Marc Raabe uit. Wat een goede was dat! 
Bianca Brummelhuis 9 maanden geleden geplaatst
Ik lees nu de koffiesalon serie van Marloes Berghege. Erg leuk feelgood verhaal, alleen jammer dat het toch al korte verhaal in drie e-books is opgeknipt, zodat ze midden in het verhaal ineens stoppen en je het volgende e-book erbij moet pakken. Als je Kobo plus hebt niet zo'n probleem, maar als je ze los koopt misschien best wel.

Ik lees ook Elianes belofte van Fiona Valpy. Die is echt goed geschreven.

Verder lees ik Gek van mezelf van Alwin Ritstier, over hoe de schrijver leerde omgaan met een angststoornis. Uiteraard niet erg feelgood, maar wel ontzettend interessant.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 01 September 2021 om 11:26