Wat lees jij juni?

Laatste reactie 30/06/2021 11:16 door Elise
· Markeren als ongelezen
Marieke Scheers 1 jaar geleden geplaatst
Het is me weer gelukt, 1 juni niet gehaald, maar 2 juni is ook een mooie dag om met een nieuw Wat lees jij nu? Topic te beginnen.

We kunnen eindelijk veel buiten zijn. Gister hebben mijn man en ik onze prik gehaald en Nieuwegein en zijn daarna nog een heel stuk wezen fietsen in de buurt. Ooievaars gezien op een nest en ook nog een minibieb bezocht. Drie mooie boeken uitgekozen.

Wat lees ik nu?
Het laatste vaderland - Matteo Righetto, ik ben nog niet zo heel ver en twijfel nog een beetje wat ik ervan vindt. Vandaag weer verder.
Het laatste verhaal van MIna Lee - Nancy Jooyoun Kim, een vooruitleesexemplaar. Komt pas in augustus. Niet echt feelgood volgens mij.

Wel feelgood is Onbreekbaar 1 - Buren with benefits van Lisette Jonkman. Ik zocht wat luchtigs voor erbij en deze serie zit nu in de
Ook feelgood De Nachtroos - Lucinda Riley, die was even blijven liggen, maar ik zit er weer volop in.
Saffron Hall, een gewonnen boek heeft eindelijk mijn brievenbus gevonden. En die bevalt me wel.

Verdere plannen voor deze week: Roadtrip van Graeme Simsion en Vang me op van Courtney Walsh.

Wat zijn jouw leesplannen voor deze maand?
Beste antwoord — gekozen door Marieke Scheers
Karin de Graaff 1 jaar geleden geplaatst
Hoef je maar een prik, Marieke, of komt er nog een tweede? Je hebt een flink gevarieerde lijst liggen. De Onbreekbaar-serie wil ik graag eens lezen. 

Op 1 juni heb ik trouwens Thuis in het Duincafé uitgelezen. Dit is al het derde deel volgens mij, maar het kon prima. Ik was benieuwd naar schrijfstijl en plot. Lekker ontspannen lezen. Ben alsnog benieuwd naar de andere delen.

Ik bedacht net wat grappig het eigenlijk is hoeveel de coronamaatregelen invloed op mijn leesgedrag hebben. De bieb is weer open!!!! Dat resulteerde bij mij meteen in een flinke stapel die nu naast mijn bed ligt.
 
Door de recensies hier heb ik twee boeken van Rebecca Yarros liggen. Ik was al fan, maar moest even aan deze recente titels herinnerd worden. Ik lees nu De laatste brief. Heb al een keer een brok in mijn keel gehad... ;-) Andere titel is De kleur van Colorado.

Wat ligt er nog meer? Vooral feelgood. Fantasy moet ik echt reserveren bij de bieb, die komen van andere filialen dan.
Even mijn lijstje erbij pakken. Naast de twee Yarros boeken:
Vaarwel Roscoe van ons eigen @chantalvangastel​ (met Priscilla natuurlijk ook!)
Ieder zijn geheim - Sarina Bowen
Vakantievlinders - Vanessa Thuyns
Hitte - Audrey Carlan
Heerlijk duurt het langst - Jill Mansell (mijn grote voorbeeld)
en er ligt nog een boek dat niet uit de bieb komt (en dus even blijft liggen omdat er geen leentermijn op zit) : Achter de horizon van Ciara Geraghty.
Deel 1 van Crescent City van Sarah J Maas ligt ook nog te wachten, maar die bewaar ik bewust voor de vakantie.
Er liggen nog wel veel meer boeken trouwens... een hele boekenkast! ;-)reactie op @karindegraaff:
Marieke Scheers Karin, we kregen Janssen vaccin en dat is er maar een
1 jaar geleden

Beantwoorden

Elise Prins (Zoefff en Chaos) 1 jaar geleden geplaatst
Wat een heerlijke lijsten alweer!

Ik heb deze maand een flink aantal boeken met deadlines, dus ik moet aan de bak!

De eerste vrouw - Jennifer Nansubuga Makumbi
Tussenzus - Vincent Kortmann
Confrontaties - Simone Atangana Bekono
The Child in the Photo - Kerry Wilkinson

En ik had het plan om aan Het Bureau te beginnen van Voskuil. Och ja en Transcendent Kingdom van Yaa Gyasi. Teveel om op te noemen...
reactie op @eliseprins:
Marieke Scheers Lees je ook nog feelgood deze maand?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Elise Prins (Zoefff en Chaos) Och ja, feelgood ? voor de community lees ik De eerste vrouw. Misschien niet een feelgood, maar zeker wel een boek over vrouwen en hun kansen!
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Veronique Janssen 1 jaar geleden geplaatst
Heerlijke boeken! Ik lees nu Nog lange niet van M.J. Arlidge :) 
Bianca Brummelhuis 1 jaar geleden geplaatst
Ik lees nu Thuis in het duincafé van Debbie Johnson.

Ik heb het museum van gevonden voorwerpen van Emma Zegers bijna uit. Een fantastisch boek waarin je mee kijkt in het hoofd van een meisje met autisme en hoe zij haar eerste liefde beleeft.

Ik lees ook nog in Bloedheet van Annet Hulst, waarin een jonge vrouw haar familieverleden probeert te ontrafelen. Niet iedereen is daar echter blij mee.

Ook lees ik verder in de Phobos serie van Victor Dixen. Hij weet de spanning er wel in te houden. Hij schrijft ook echt meeslepend.

reactie op @biancabrummelhuis2:
Marieke Scheers Ik vond thuis in het Duincafe echt thuiskomen en ben gelijk verder gaan lezen in Zonnige dagen in her Duincafe.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Bianca Brummelhuis Ja ik vind het ook geweldige boeken :)
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Nanda Roep 1 jaar geleden geplaatst
Wat heerlijk! Ik ben jaloers op jullie, want ik lees een verplicht nummer. Een kinderboek dat in 1996 de Gouden Griffel heeft gewonnen: Bod Pa. Het is het jaar waarin ik zelf debuteerde en destijds ontmoette ik voor het eerst de wanhopige bibliothecaressen die werden opgescheept met boeken die geen kind wilde lezen...

Nu ik op gang kom in dit boek, kan ik me die wanhoop goed voorstellen. De schrijver wil ik liever niets tekort doen, die heeft er met volle liefde aan gewerkt. Maar voor kinderen? Nee, hier komt echt niemand doorheen. En ik zit er nu dus mee! ?

Nee hoor, laten wij ons voor Feelgoodboeken.nl maar lekker richten op leesplezier en 'lekkere' boeken, want niemand zit te wachten op dergelijk huiswerk in haar vrije tijd!
reactie op @nandaroep:
Karin de Graaff Sterkte, Nanda. ;-) Niets zo erg als je verplicht door een boek heen te moeten worstelen... Ik herken de cover! (even gegoogeld)

1 jaar geleden

Beantwoorden

Nanda Roep Ohh, het is echt een klus... Om de 10 bladzijdes vraag ik me af of ik het alsnog niet zal wegleggen – ken je dat? Maar tegelijkertijd heb ik ook wel weer de rust om het uit te zitten. #ikkandit Het is één grote twijfelpartij...
1 jaar geleden

Beantwoorden

Elise Prins (Zoefff en Chaos) Nou ik herken dat wel hoor. Ik worstel me momenteel door meerdere 'moetjes' heen... Pff! Zal blij zijn als ik weer iets kan kiezen wat ik sowieso leuk ga vinden!
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Karin de Graaff 1 jaar geleden geplaatst
Ik herken het vooral van het lijstlezen. Tegenwoordig leg ik een boek weg als ik er niets mee heb... Ik hoef ook niet, dat scheelt. Wel heb ik ooit een schrijfster voor publiek moeten interviewen (doe ik vaker) en haar boek kreeg ik pas de dag ervoor. Ben daar diagonaal doorheen gevlogen. Eigenlijk jammer, want het was echt een interessant boek. Maar ja... ik moest het gelezen hebben, vond ik zelf. Was overigens een erg leuk interview geworden.
reactie op @karindegraaff:
Nanda Roep Normaal legde ik boeken ook vrij gemakkelijk weg, en als schrijfster zei ik de kinderen dat ze dat ook gewoon moesten doen als een boek niet beviel. Maar waar ik niet op had gerekend, was dat ze zichzelf er óók niet toe zetten op even door te zetten – oeps!
Tegenwoordig ben ik toch maar weer iets strenger. Ik vraag de leerkrachten toch wel om boeken te lezen voordat ik op (schrijvers)bezoek kom. Tegenwoordig wordt daar vaak niet eens meer de tijd voor ingeruimd, het is echt een uitzondering als ze hebben gelezen.

1 jaar geleden

Beantwoorden

Karin de Graaff Wat jammer toch... En heel terecht dat je de leerkrachten dit vraagt. Alleen dan kun je er samen over praten.

Overigens vind ik van mezelf wel dat ik tm bladzijde 100 moet lezen om een boek een kans te geven. Dat doe ik dan ook braaf.

1 jaar geleden

Beantwoorden

Elise Prins (Zoefff en Chaos) Ik zeg altijd wel dat ik die 100 pagina regel hanteer, maar als ik dan eindelijk op 100 pagina's ben dan denk ik meestal bij mezelf: Ik ben nu al zo ver. Laat ik het maar uitlezen! ?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Karin de Graaff Dat komt bij mij ook wel voor, hoor! ;-)
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 1 jaar geleden geplaatst
Kennen jullie dat probleem? Dat je meer boeken koopt dan dat je leest? No pressure...

Ik ga vandaag beginnen in Transcendent Kingdom van Yaa Gyasi, Verheven Koninkrijk in het Nederlands. Van Oeganda ga ik nu naar Ghana. Interessant allemaal hoor!! 
En ik ga ook starten in The Dutch House van Ann Patchett, vertaald als Het Hollandse Huis
reactie op @eliseprins:
Marieke Scheers Ja dat is een algemeen probleem....
1 jaar geleden

Beantwoorden

Elise Prins (Zoefff en Chaos) 11 maanden geleden geplaatst
Het is de laatste dag van juni! Allemaal de leesplannen gehaald? Ik niet ?

Ik wilde even wat heel anders tussendoor en haalde Honden van Riga van Henning Mankell uit een minibieb. Ik ben ook nog bezig in The Dutch House van Ann Patchett, maar dat wil even niet zo. Als het goed is komt vandaag de biografie van Mariah Carey uit en daar kijk ik echt enorm naar uit!!
reactie op @eliseprins:
Marieke Scheers Subtiel Elise, zo weet ik gelijk dat er morgen een nieuw topic moet komen ?

Ik heb mijn lijstje aan het begin van dit topic doorgelezen. Alle genoemde boeken zijn uit, of Saffron Hall na, daar ben ik in begonnen, maar die werd overspoeld door andere boeken met een deadline.

Morgen zet ik mijn nieuwe leeslijstje online.

11 maanden geleden

Beantwoorden

Elise Prins (Zoefff en Chaos) ?
11 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 02 June 2021 om 11:19