Welkom bij hotel Flanagans - Åsa Hellberg

Laatste reactie 07/04/2021 13:53 door Bianca
· Markeren als ongelezen
Bianca Brummelhuis 1 jaar geleden geplaatst
Titel: Welkom bij hotel Flanagans
Auteur: Åsa Hellberg
Uitgever: Xander uitgevers
ISBN Paperback: 9789401666060
ISBN e-book: 9789401613484

Waar gaat het verhaal over?

Stap binnen bij Hotel Flanagans, waar kristallen kroonluchters een zachte gloed werpen over fluwelen sofa’s terwijl de Londense high society elkaar ontmoet in de luxe salon. Het is een ramp om geen uitnodiging te krijgen voor de uitbundige feesten van Linda Lansing, de baas van het hotel. Maar Linda voelt zich niet altijd thuis in deze wereld. In haar hart is ze nog steeds een eenvoudig meisje uit een klein dorp, en als ongetrouwde, alleenstaande hoteleigenaresse heeft ze het niet makkelijk. Er zijn inmiddels jaren verstreken sinds ze het hotel van haar vader erfde, maar Linda is nog steeds verwikkeld in een bittere machtsstrijd met haar arrogante neven, die zichzelf als veel geschiktere eigenaren van Flanagans zien. Ze is klaar om te vechten voor het levenswerk van haar vader, maar vraagt zich heimelijk af hoeveel ze bereid is op te geven. Is dit het allemaal wel waard?

Wat ik ervan vond

Dit boek speelt zich grotendeels af in de jaren 50. Het verhaal wordt wisselend verteld vanuit het gezichtspunt van drie ambitieuze vrouwen. Eén ervan is Linda Lansing zelf en de andere twee behoren tot het personeel van het hotel. Af en toe zijn er nog andere gezichtspunten, maar dit zijn de drie belangrijkste.

Vrouwen met hoge ambities werden in de jaren 50 misschien nog wel meer gewantrouwd dan nu. Dit levert de drie hoofdpersonen de nodige problemen op. De neven van Linda vinden bijvoorbeeld al dat zij het hotel horen te leiden. In eerste instantie proberen ze haar uit het hotel te werken, maar als dat niet lukt zetten ze hoger in. Linda moet alles op alles zetten om zichzelf en het hotel te redden. Ze wordt hierbij geholpen door haar personeel en door haar beste vriendin.

Ik vond dit een fijn boek om te lezen. Linda is een sympathieke hoofdpersoon. Hoewel ze in haar hart altijd een onzeker dorpsmeisje is gebleven, houdt ze zich goed staande in een mannenwereld. De andere twee vrouwen die een hoofdrol spelen zijn ook heel interessant. Alle drie de vrouwen zijn op seksueel vlak ook heel vrijgevochten, wat ik boeiend vond.

In eerste instantie was ik bang dat de chique sfeer van het hotel het verhaal voor mij zou verpesten, maar het voegde juist iets toe. Achter deze chique sfeer gebeurt namelijk van alles dat het verhaal steeds spannend houdt. Er ontstaan ook de nodige romances en affaires gedurende het verhaal.

Over het einde was ik minder te spreken. Het plot wordt op een nogal geforceerde en overdreven dramatische manier kloppend gemaakt. Dat had volgens mij ook wel anders gekund. Ook gebeuren er nog snel wat dingen die waarschijnlijk als stof voor volgende delen van de serie moeten.dienen. Maar die gingen ook wat te gehaast en waren misschien ook niet helemaal geloofwaardig.

Maar over het algemeen genoot ik van dit verhaal en zijn sterke vrouwelijke hoofdpersonen. Het verhaal is ook regelmatig heel spannend omdat je je afvraagt of iets wat de vrouwen doen wel goed gaat of hoe een probleem opgelost zal worden. Ik vind dit zeker een aanrader.Elise Prins (Zoefff en Chaos) 1 jaar geleden geplaatst
Leuk dat het boek toch niet tegen viel! Ik herinner me dat je er een beetje tegen op zag!
reactie op @eliseprins:
Bianca Brummelhuis Ja inderdaad, Vanwege die cover met het chique interieur en de flaptekst over chique feesten. Maar het viel heel erg mee.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Veronique Janssen 1 jaar geleden geplaatst
Mooie voorkant! :D 
Nanda Roep 1 jaar geleden geplaatst
Oh, dat klinkt als een aanrader voor mij!
Ook in deze tijden worden vrouwen met ambitie gewantrouwd, is mijn analyse – zij het onbewust. Ik kijk even naar mijn collega's en mijzelf, dit is dan ook een anekdotische analyse.

Wij krijgen niet het netwerk dat ons steun biedt, zoals de mannen het krijgen van boekhandelaren, recensenten en van vertegenwoordiger. (zie: het interview met Corina Koolen.) Steun die je nodig hebt om je ambitie wáár te maken. Dit is mede een reden geweest om Feelgoodboeken.nl op te richten.

Hopelijk kunnen we iets moois betekenen voor vrouwelijke auteurs met ambitie, want die komen nu nog amper aan bod in de media/in de maatschappij. ❤️
reactie op @nandaroep:
Bianca Brummelhuis Ik stipte het al heel kort aan in de recensie aan. Dat vrouwen met veel ambitie ook nu nog met argwaan worden bekeken, al is dat hopelijk minder dan in de jaren 50. Ik heb er zelf niet mee te maken gehad, maar ik vermoedde al dat andere vrouwen daar wel tegenaan lopen. Erg jammer inderdaad en goed dat Feelgoedboeken er is.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 04 April 2021 om 16:01